- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

SIF-urile si-au continuat marti dimineata cresterea puternica, de peste 3%

27 Jul, 11:36 • marius.balasoiu
Sectorul SIF-urilor si-a continuat marti dimineata avansul puternic de luni, de peste 3% in medie, in vreme ce restul actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-au apreciat cu 1,5% per ansamblu, dupa prima ora si jumatate a celei de-a doua sedinte a saptamanii.
SIF-urile si-au continuat marti dimineata cresterea puternica, de peste 3%

Lichiditatea (valoarea tranzactiilor)

la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a apropiat de 10 milioane de lei (peste 2,3 milioane euro) dupa 80 de minute de tranzactii, aproape 50% din aceasta „recolta” fiind stransa in prima jumatate de ora.

Vestile bune de pe pietele externe au reaprins pofta de treaba a operatorilor care deja s-au intors din vacanta si care cred ca o luna de seceta in ringul BVB ar putea fi de ajuns.

„Nu cred ca a aparut un interes special din partea marilor investitori. Mai curand s-ar putea ca perioada de consolidare a nivelurilor indicilor din ultima luna sa se apropie de sfarsit. In plus, rezultatele multor companii occidentale sunt bune ca si multe din vestile de acolo. Ne apropiem si de sfarsitul vacantelor, cel putin pentru unii”, a declarat in aceasta dimineata Mihai Piscan, broker la societatea de intermediere EFG Eurobank Securities.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 2,01%, pana la 5.073,01 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 1,48%, pana la 2.964,26 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), s-a apreciat cu 3,52% pana la 22.786,97 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena a crescut cu 2,27%, pana la 10.413,63 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 2,14%, pana la 468,35 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a crescut de 1,77%, la 726,80 puncte.