Cea mai mare scadere a productiei in luna februarie 2010 comparativ cu luna ianuarie a avut loc la produsul lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 10,4%, urmata de productia de smantana de consum (-6,5%).
Cantitatea de lapte de consum produsa in luna februarie 2010 a ramas apropiata cu cea realizata in luna ianuarie 2010.
Cresteri ale productiei, in luna februarie 2010 fata de luna precedenta, s-au inregistrat la branzeturi inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca (93,5% din productia totala de branzeturi) cu 1,1% si la unt (+1,0%).
[img=638][/img]
Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, in luna februarie 2010 cantitatea de lapte de vaca colectat de unitatile procesatoare a scazut cu 6,4%.
Scaderi ale productiei in luna februarie 2010 comparativ cu luna corespunzatoare din anul 2009 se pot mentiona la lapte de consum cu 6,0%, la branzeturi (-5,1%) si la unt cu (-4,0%).
In luna februarie 2010 comparativ cu luna februarie 2009 cea mai mare crestere a productiei s-a inregistrat la lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 2,5%, urmat de smantana de consum (+1,7%).
In primele doua luni din 2010, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a scazut cu 5,8%.
Cea mai mare scadere a productiei in ianuarie-februarie fata de perioada corespunzatoare din anul 2009 poate fi mentionata la branzeturi inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca (-7,1%), urmate de unt (-6,2%), lapte de consum (-3,3%) si de smantana de consum (-2,1%).
Singurul produs a carui productie a crescut in primele 2 luni comparativ cu a fost laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) cu 2,2%.