Parcul eolian, odata finalizat, ar avea o capacitate de 232 de MW, care ar putea aproviziona aproximativ 130.000 de locuinte in judetul Galati.
„Vom incepe discutii directe cu potentiali cumparatori luna aceasta sau in ianuarie cel mai tarziu, in functie de interesul investitorilor pentru proiect, care este aproape terminat. Avem in vedere toti jucatorii mari din domeniu, pe care i-am contactat deja”, a spus seful diviziei Continental din Romania, Radu Popoiu, intr-un interviu acordat Bloomberg.
Popoiu a refuzat sa dezvaluie pretul pe care CWP vrea sa-l ceara, dar a estimat costurile de implementare a proiectului la peste 394 milioane de euro.
Romania atrage investitori in sectorul energiei eoliene ca urmare a potentialului de productie din Dobrogea. Industria energetica eoliana din Romania are capacitatea de a genera 30,7 miliarde de kilowati/ora anual, suficient pentru a asigura consumul unor tari precum Irlanda, Serbia sau Peru, noteaza Bloomberg.
Fondul CWP, inregistrat in Delaware, SUA, a vandut in august 2008 grupului ceh CEZ proiectul unui parc eolian de 600 de MW, inclusiv doua unitati de productie la Fantanele si Cogealac, judetul Constanta.
Investitorul ceh a evaluat costurile totale ale proiectului la 1,1 miliarde de euro.
CWP intentioneaza sa dezvolte proiecte eoliene cu o capacitate totala de 700 de MW in Romania, a adaugat Popoiu.
Capacitatea companiilor active pe acest segment in Romania va ajunge la 600 MW in acest an, comparativ cu 14 MW anul trecut, iar in 2011 va fi instalata o capacitate de productie similara, a afirmat el.
Grupurile CEZ, E.ON, Iberdrola, EDP sau Enel au in derulare proiecte de constructie de parcuri eoliene in Romania.