- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

OMV nu va participa la oferta publica secundara pentru vanzarea a 9,8% din actiunile Petrom

27 Apr, 09:35 • Redactia DailyBusiness
OMV nu va participa la oferta publica secundara prin care statul roman va vinde la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) 9,84% din actiunile OMV Petrom, a anuntat marti grupul austriac, potrivit Mediafax.
OMV nu va participa la oferta publica secundara pentru vanzarea a 9,8% din actiunile Petrom

OMV detine 51% din compania romaneasca si implicit controlul OMV Petrom, iar o majorare a participatiei nu ar modifica nivelul de influenta asupra acesteia, arata grupul intr-un comunicat.

„Investitia la Petrom s-a dovedit un succes si suntem multumiti, dar am decis sa nu facem o oferta pentru participatia de 9,84% care va fi vanduta prin oferta secundara”, a declarat Gerhard Roiss, director general si presedinte al consiliului de administratie al OMV.

El a aratat ca Petrom este intr-o situatie excelenta si o investitie foarte atractiva.

Oferta publica secundara va creste atractivitatea titlurilor OMV Petrom prin majorarea semnificativa a volumului de actiuni tranzactionate liber la BVB, potrivit comunicatului.

Pachetul pe care statul vrea sa-l vanda este evaluat pe bursa la circa 600 milioane de euro.

Ministerul Economiei a selectat la inceputul lunii aprilie un consortiu condus de banca de investitii Renaissance Capital pentru a intermedia oferta de vanzare a actiunilor Petrom.