- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Traian Basescu urmeaza sa-i predea mandatul lui Crin Antonescu

10 Jul, 10:39 • Redactia DailyBusiness
Presedintele suspendat Traian Basescu (foto) a ajuns marti, in jurul orei 10.00, la Palatul Cotroceni, urmand sa-i predea mandatul presedintelui Senatului, Crin Antonescu.
Traian Basescu urmeaza sa-i predea mandatul lui Crin Antonescu

Pentru Traian Basescu este ultima zi in care a putut sa mearga la Palatul Cotroceni, pana la referendumul de demitere a sa din functia de presedinte, care va avea loc pe 29 iulie. Daca rezultatul referendumului va fi favorabil presedintelui suspendat, atunci acesta se va intoarce la Palatul Cotroceni pentru continuarea mandatului. In caz contrar, interimatul lui Crin Antonescu va fi prelungit pana in toamna, cand se vor organiza alegeri prezidentiale anticipate.

[url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/presedintele-traian-basescu-a-fost-suspendat-78302/]Presedintele suspendat[/url] va incepe marti, in mod oficial, campania pentru referendumul de demitere, noteaza [url= http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/135345-Traian-Basescu-a-ajuns-la-Palatul-Cotroceni-urmand-sai-predea-mandatul-lui-Crin-Antonescu.html]Agerpres[/url].

Guvernul a calculat cheltuielile aferente referendumului de demitere a presedintelui [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/cat-costa-referendumul-78303/]la circa 95 de milioane de lei[/url], mai mult decat in 2007, in conditiile in care sunt deschise sectii de vot si in strainatate, urmand ca unele circumscriptii sa fie „redesenate”, potrivit unor surse oficiale.

Banii urmeaza sa fie alocati din Fondul de rezerva bugetara.

In 2007, la primul referendum de demitere din functie a presedintelui Traian Basescu, Guvernul a anuntat costuri de 60 milioane lei pentru organizarea scrutinului.

Votul la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va putea fi exercitat oriunde in tara, fara sa mai existe obligativitatea ca votul sa fie exprimat doar intr-o anumita circumscriptie electorala.

[b]Petru Filip preia interimatul la presedintia Senatului[/b]

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat marti
dimineata ca il va imputernici pe vicepresedintele acestui for, Petru Filip, sa
preia interimatul la conducerea Camerei Superioare a Parlamentului.

”Voi semna imputernicire pentru vicepresedintele Petru Filip ca presedinte
interimar la Senat”, a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

Curtea Constitutionala a decis ca procedura de suspendare a presedintelui
Traian Basescu a fost respectata si ca se justifica interimatul lui Crin
Antonescu in functia de sef al statului.