- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Flamingo a semnat un acord cu ING pentru restructurarea datoriei financiare

02 Nov, 18:01 • Redactia DailyBusiness
Flamingo International a semnat un acord de principiu cu ING Bank NV Amsterdam - Bucharest Branch privind restructurarea datoriei financiare, iar tranzactia urmeaza sa fie finalizata in umatoarele 2 luni si jumatate, a anuntat luni compania.
Flamingo a semnat un acord cu ING pentru restructurarea datoriei financiare

Acordul de principiu reprezinta primul pas din planul de restructurare financiara a companiei.

Astfel, cele doua companii au agreat liniile directoare ale restructurarii contractului datand din anul 2001 in baza caruia Flamingo beneficiaza in prezent de o linie de finantare de aproximativ 17,5 mil. euro, urmand ca elementele de detaliu si implementarea concreta a restructurarii sa fie agreate in perioada imediat urmatoare.

„Acordul cu ING reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi in depasirea crizei actuale. Succesul viitor al companiei depinde in foarte mare masura de contributia tuturor partenerilor de business, banci, furnizori sau proprietari de spatii comerciale”, au declarat reprezentantii Flamingo.

„Avem in acest moment solutia depasirii crizei, dar realizarea acestui lucru reprezinta un efort comun al tuturor partilor implicate, care trebuie sa inteleaga ca numai printr-o abordare de tip win-win, marcata de concesii uneori semnificative din ambele parti, putem iesi castigatori din aceasta perioada dificila”, au adaugat reprezentantii companiei.

Restructurarea datoriei financiare reprezinta unul dintre pasii esentiali in supravietuirea de criza iar Flamingo poate realiza acest proces tocmai datorita faptului ca este o companie publica, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) inca din 2005 si care beneficiaza de avantajele pietei de capital.

Grupul Flamingo International aniverseaza in acest an 15 ani de activitate pe piata locala, avand ca principal obiect de activitate comertul cu produse IT&C, electronice si electrocasnice.

Din anul 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.