- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Generali Asigurari estimeaza pentru 2010 subscrieri de 500 mil. lei, in scadere usoara

18 May, 13:07 • adrian.mihaltianu
Generali Asigurari se asteapta ca in 2010 sa inregistreze prime brute subscrise in valoare de circa 500 milioane lei, in scadere usoara fata de anul trecut, cand nivelul a fost de 506,9 milioane lei, a declarat Marie Kovarova (foto), directorul general al companiei si coordonator al Generali PPF Holding in Romania.
Generali Asigurari estimeaza pentru 2010 subscrieri de 500 mil. lei, in scadere usoara

In ceea ce priveste profitul, Kovarova estimeaza un nivel de ordinul zecilor de milioane de lei.

In 2009, profitul companiei a fost de 15,9 milioane lei.

„Pentru anul acesta, urmarim o crestere sanatoasa si profitabila pe toate segmentele de business si o evolutie generala a volumului de prime brute subscrise peste nivelul general estimat al pietei”, a spus Kovarova.

Ea mai mai spus ca societatea doreste pentru acest an cresterea segmentului de retail din portofoliul de clienti, dar la consolidarea segmentului corporate la nivel national, care are potential ridicat de dezvoltare.

Totodata, intentia companiei este sa aiba o evolutie mai buna pe segmentele non-auto. Astfel, in primele trei luni din acest an, ponderea asigurarilor auto a scazut la 53% in portofoliu, fata de 55% in T1 2009.

Pentru acest an, compania si-a mai propus lansarea de noi produse atat pe segmentul de asigurari de viata, de locuinte, cat si pe partea de asigurari generale.

Bugetul de marketing pentru acest an al asiguratorului este de 2 milioane de euro.

Generali Asigurari va prelua portofoliul RAI

Portofoliul de clienti RAI va fi preluat de catre Generali Asigurari in urma conversiei de business dintre cele doua companii, membre ale Generali PPF Holding, a precizat Marie Kovarova.

Aceasta a precizat ca grupul Generali va inchide societatea RAI „pentru ca asa este mai eficient pentru grup”.

Totodata, angajatii RAI se vor transfera la Generali Asigurari.

In Romania, Generali PPF Holding detine companiile Generali Asigurari, Ardaf, RAI si Generali Pensii. Pe piata de asigurari, grupul avea anul trecut o cota de piata de 9,4%, in crestere fata de anul precedent cand avea o cota de 8,84%, acupand locul patru in top, dupa VIG, Allianz si Groupama.