- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Peter Demmer pleaca in iunie de la conducerea VB Leasing

19 May, 13:45 • adrian.mihaltianu
Peter Demmer (fofot), chief executive officer (CEO) al VB Leasing pleaca de la conducerea companiei, mandatul sau urmand sa se incheie la sfarsitul lunii iunie, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii societatii.
Peter Demmer pleaca in iunie de la conducerea VB Leasing

Austriacul, in varsta de 50 de ani, a ocupat pozitia de CEO al VB Leasing timp de 3 ani.

Oficialii companiei au spus ca, dupa 11 ani petrecuti in Romania, Demmer doreste sa fie de acum inainte aproape de familia sa, cu care, o perioada lunga de timp petrecuta in strainatate, nu si-a permis sa petreaca timpul dorit.

Peter Demmer a ocupat anterior timp de 2 ani functia de director general al Porsche Leasing Ungaria, iar apoi timp de 8 ani functia de CEO al grupului Porsche Bank Romania.

El a venit in Romania in urma cu 11 ani, dupa ce anterior, timp de 17 ani a ocupat diferite pozitii in cadrul departamentelor si al managementului Raiffeisen Bank si Raiffeisen Leasing, la sucursalele din Austria.

Demmer are o experienta de 30 de ani in domeniul financiar bancar, activand si 3 ani ca profesor in cadrul Academiei Raiffeisen pentru domeniile audit intern, raportare Banca Nationala si verificare credite.

In 2009, VB Leasing a finantat bunuri in valoare de 270,7 milioane de lei, in scadere cu 54% fata de anul anterior, si a afisat un profit net de 32,7 milioane de lei, mai mare cu 19% comparativ cu 2008.