- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Dupa lansarea tabletei PC, Apple va ameninta suprematia Amazon Kindle pe piata cititoarelor electronice

26 Jan, 17:21 • Redactia DailyBusiness
Compania Apple va lansa, cel mai probabil miercuri, o tableta PC ce ar putea ridica stacheta pe piata cititoarelor de carti electronice, dominata de Amazon, cel mai mare retailer online din lume, scrie presa internationala.
Dupa lansarea tabletei PC, Apple va ameninta suprematia Amazon Kindle pe piata cititoarelor electronice

Amazon, prin produsul Kindle, ramane lider de piata, chiar si dupa lansarea unor produse similare, precum Nook de la Barnes & Noble.

Acest lucru s-ar putea insa schimba. Dispozitivului Apple va permite utilizatorilor sa citeasca texte, sa navigheze pe Internet sau sa se joace, o combinatie de caracteristici care ar putea atrage potentialii cumparatori ai Kindle de la Amazon.

Clientii Apple vor putea de asemenea sa asculte muzica si sa urmareasca clipuri video pe tableta.

Retailerul online Amazon ofera in prezent posibilitatea de a descarca filme si emisiuni TV, precum si muzica digitala si jocuri pe Kindle.

Analistii considera insa ca exista loc pentru ambele dispozitive pe piata.

Potrivit unui raport recent al companiei de audit Deloitte, zeci de milioane de tablete PC ar putea fi vandute anul acesta, generand astfel o piata de aproape 700 de milioane de euro.

Apple ar putea sa vanda 10 milioane de unitati in primul an de la lansarea noului tablet, sunt de parere analisti citati de presa internationala.

Apple a inregistrat un profit in crestere cu 50% in trimestrul fiscal finalizat pe 26 decembrie 2009, pana la 3,38 miliarde dolari. Cifra de afaceri in intervalul octombrie – decembrie a crescut cu 32%, la 15,683 miliarde dolari, depasind cu mult estimarile analistilor, care se asteptau la vanzari de 12,06 miliarde dolari.