- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Enterprise Investors a preluat 56% din Smartree pentru 3 mil. euro

18 Mar, 18:47 • Redactia DailyBusiness
Enterprise Venture Fund I (EVF I), fondul de venture capital administrat de Enterprise Investors (EI), a platit 3 milioane de euro pentru preluarea a 56% din actiunile companiei romanesti de resurse umane Smartree, infiintata in 2000 si detinuta de omul de afaceri Eric Kish.
Enterprise Investors a preluat 56% din Smartree pentru 3 mil. euro

„Fondurile pe care Smartree le-a primit de la noul nostru partener in aceasta afacere vor finanta o noua linie de business, aceea de outsourcing de personal, precum si dezvoltarea ulterioara a serviciilor noastre de salarizare si de externalizre de software”, a spus Eric Kish.

„Planuim sa ne extindem semnificativ in urmatorii 5 ani prin adaugarea constanta de noi clienti si prin marirea gamei de produse si servicii pentru clientii existenti”, a adaugat proprietarul Smartree.

Aceasta este prima tranzactie din Romania a Enterprise Venture Fund I (EVF I), fondul de venture capital administrat de Enterprise Investors (EI).

Smartree furnizeaza servicii software pe segmentul de resurse umane, iar 2009, vanzarile companiei au insumat 3,5 milioane euro.

Enterprise Investors, cu o activitate de 20 de ani, este unul dintre cei mai mari investitori de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est. Firma administreaza sapte fonduri de private equity si venture capital, ce totalizeaza 1,7 miliarde de euro. Enterprise Investors a investit pana acum 160 milioane euro in companii romanesti din diverse sectoare economice.

Enterprise Venture Fund I este primul fond de venture capital al EI, cu un capital ce totalizeaza 100 milioane euro. Este cel mai mare fond de acest tip din Europa Centrala si de Est. Sumele investite de EVF I variaza de la 1 la 5 milioane euro per proiect. Fondul finanteaza dezvoltarea companiilor mici si mijlocii ce opereaza in tarile din ECE. Incluzand tranzactia de astazi, EVF I a finalizat sase investitii in IT si in servicii de consum in valoare totala de 17 milioane euro.