Page le-a spus investitorilor ca este multumit de rezultatele de pe primul trimestru si ca firma se afla intr-un amplu proces de dezvoltare.
„Sunt foarte entuziasmat de Google si de statusul actual. Sunt foarte, foarte optimist in ceea ce priveste viitorul nostru”, a declarat Page.
„Ceea ce i-a speriat pe toti a fost faptul ca nivelul cheltuielilor a fost mult mai ridicat decat se anticipase, iar acest lucru a fost spus asa, intr-un mod ciudat,- ‘Hei, totul este minunat’. Modul in care prezentarea a fost pusa in scena a fost cu adevarat bizar „, a declarat Bob Rice, partener in cadrul Tangent Capital Partners.
Chiar daca este prea devreme pentru a ne da cu parerea despre performanta lui Page, el ar fi putut sa le ofere investitorilor ocazia de a discuta mai pe larg despre viitoarea politica de cheltuieli a companiei, a spus Ryan Jacob, director de investitii la Jacob Funds.
„Wall Street-ul uraste incertitudinea”, a precizat Jacob, citat de sursa mentionata.
Google a inregistrat in primul trimestru un profit net de 2,3 miliarde de dolari, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului anterior, o evolutie slaba potrivit analistilor, din cauza celui mai mare avans din ultimii trei ani raportat la nivelul costurilor operationale.
Cresterea costurilor a fost determinata de valul de noi angajari din primele trei luni ale anului si de intensificarea activitatilor de marketing.
Astfel, costurile operationale au crescut cu 54%, contracarand avansul de 29% raportat la nivelul vanzarilor.
Costurile pe sectorul de cercetare si dezvoltare au crescut cu 50% in intervalul ianuarie-martie, iar cele aferente vanzarilor si marketing-ului au urcat cu 69%.
In prima saptamana de cand Larry Page l-a inlocuit pe Eric Schimdt, co-fondatorul Google si-a promovat sapte dintre manageri pe pozitii de top.
Cresterea costurilor arata ca Page vrea sa obtina rezultate pe termen lung, chiar daca aceasta strategie ii nemultumeste pe investitori, potrivit lui Sameet Sinha, analist in cadrul B. Riley&Co.