- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Palm este de vanzare

12 Apr, 11:49 • Redactia DailyBusiness
Palm Inc, dezvoltatorul smartphone-urilor Pre si Pixi si al sistemului de operare pentru telefoane webOS, isi cauta un cumparator, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de Bloomberg.
Palm este de vanzare

Compania lucreaza cu Goldman Sachs si Qatalyst Partners pentru a gasi un cumparator, potrivit surselor citate, care au precizat ca printre companiile care ar putea face o oferta se numara HTC si Lenovo.

„Palm inca este un brand bun in Statele Unite si are o tehnologie puternica, asa ca poti sa faci ceva cu aceasta companie”, este de parere Frank He, analist la BOC International Holdings din Hong Kong.

Directorul financiar estima luna trecuta ca vanzarile la sfarsitul trimestrului care se va incheia in luna mai vor insuma 150 de milioane dolari, comparativ cu 300 de milioane cat estimau analistii chestionati de Bloomberg in martie.

Palm, care are o valoare de piata de 870,8 milioane de dolari, a ocupat locul 6 pe piata nord-americana a smartphone-urilor la sfarsitul lui decembrie 2009, cu o cota de 4,3%, potrivit Gartner.