Daca primele miscari au avut loc vineri seara, cand sute de protestatari s-au strans in fata Palatului Cotroceni, paginile si grupurile tematice pe Facebook au inceput sa apara sambata si duminica.
In cateva ore, acestea stransesera mii de membri ale caror pareri ramaneau impartite fata de evenimentele petrecute deja in strada.
De exemplu, Mihail Bumbes, fost student al Facultatii de Istorie, a creat evenimentul “Exercitarea Libertatii doar in Piata Universitatii. Recuperam Agora!”, lansat duminica la 4:00pm, fiind deschis pana pe 14 februarie.
Apel pentru continuarea protestelor
Pe pagina evenimentului, sustinatorii sunt chemati si luni, in Piata Universitatii, incepand de la ora 16.00 prin urmatorul apel.
“Democratia are nevoie de noi, indiferent de statutul nostru social. Cu totii suntem nemultumiti de sistemul corupt si defectuos. Democratia nu are nevoie de autorizatii prealabile si revendicari clar exprimate, ele pornesc si se formeaza in strada!”.
Pe de alta parte, exista si membri ai grupului care contesta miscarea, chiar pe pagina sustinatorilor.
Printre ei se numara utilizatorul Daniel Puflea, care este de parere ca “Tara noastra e de rasul lumii eu nu cred in asa zisa „revolutie” . Asta e un atac asupra statului si tarii pentru ca un protest este pasnic si civilizat ca in Targu Mures nu ca in Bucuresti unde toata lumea este invitata sa tipe jos Basescu si huliganii sunt platiti sa vandalizeze. Si sa nu-mi spuneti mie ca ati iesit in strada din cauza SMURD-ului ca la urma urmei SMURD-ul este un sistem de urgenta in cadrul Pompieri si de asta nimeni nu se leaga “.
O alta utilizatoare a aceleiasi pagini scrie ca ar participa la miscarea de strada, dar “daca poate sa imi explice si mie cineva care este miza acestei manifestari. Stie cineva?”.
Un alt grup deschis pe Facebook, respectiv ”Revolutie 2012 Ro”, care numara peste 2.500 de membri, are ca slogan “Spunem NU alegerilor comasate ! Vrem alegeri locale la timp ! Sa schimbam primarii PDL inainte de alegerile generale”.
O alta pagina de Facebook, “Revolutie in Romania”, a strans o comunitate de peste 1.800 de persoane. Aici, o parte a utilizatorilor indeamna, in continuare, la protestul de strada, in timp ce altii fac apel la incheierea lui.
Adelina Clara scrie pe wall-ul paginii ca “am luptat trei zile si n-am obtinut inca nimic! Am primit bastoane, bocanci si gaze lacrimogene! Ce este de facut? Simplu!Continuam pana reusim”.
La randul sau, Andrei Toma, un alt utilizator al paginii spune ca “Fratilor, trebuie sa iesim in strada iar , pentru cei care nu stiu privatizarea sistemului de sanatate inseamna Genocid pentru cei saraci!”.
Pe de alta parte, un alt membru al grupului, semnat Bogdan Marlanu, scrie ca “Ma baieti, terminati cu revolutia, ca nu stiti ce e aia , ea nu se face hai sa facem revolutie si gata sa facut nu e o joaca pentru copii, pentru a face revolutie iti trebuie un motiv bine intemeiat, un nou guvern, planuri nu e o joaca dea hotii si vardistii, cand aud de revolutie deja incep sa cred ca si toata asta a fost inceputa de altii de afara nu de noi, a luat cam mult sa reactionati la actiunile care s-au luat inpotriva poporului, cand au iesit politistii unde ati fost?”
In Moldova, revolutia a avut loc in aprilie 2009. Atunci, in ciuda faptului ca aproape toate site-urile de stiri erau blocate, iar televiziunile nu relatau protestele, populatia s-a organizat pe Internet, unde evenimentele erau transmise in direct. Oamenii relatau atunci pe Twitter, bloguri, Youtube si Facebook.