- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Popp a construit primul model de „casa in camp” (Galerie foto)

27 Jul, 17:48 • lucian.preda
Compania Impact Developer, in colaborare cu Destiny Wheel, a lansat miercuri un sistem care asigura alimentarea cu apa si energie a locuintelor, independent de utilitatile publice din zona.
Popp a construit primul model de casa in camp (Galerie foto)

Sistemul, care presupune alimentarea proprie cu apa, panouri solare si centrala termica, a fost integrat intr-o casa prototip, construita special pentru a demonstra beneficiile solutiei.

Conceptul Active Home a fost proiectat pentru a raspunde nevoilor persoanelor care doresc sa isi construiasca locuinte in zone in care nu exista acces la utilitatile publice sau care vor sa renunte la plata facturilor lunare. Sistemul de incalzire este dual, putand fi utilizate panourile solare sau centrala termica. Energia electrica este asigurata de panourile fotovoltaice.

Costul investitiei pentru o locuinta de 120 mp este 18.411 euro. Spre comparatie, costul total al racordarii aceleiasi locuinte la utilitatile publice stradale, disponibile la o distanta de 500 metri, este de 16.500 euro.

„Varianta economica pe care o prezentam presupune o investitie de circa 18.000 euro, cea recomandata ajunge la 23.000 euro, iar pentru persoanele care se pot asocia cu vecinii este de 13.000 euro. La aceste costuri se adauga si pretul consultantei oferite prin colaborarea cu Destiny Wheel, care poate costa pana la 20% din pretul sistemului”, a declarat Dan Ioan Popp, directorul Impact.

Dan Ioan Popp, directorul Impact Developer a declarat ca Active Home se incadreaza in programul “Casa Verde”, care le permite celor care folosesc sistemul sa obtina dupa implementare o finantare de maximum  2.400 de euro de la stat.

Impact Developer sustine ca diferenta de pret initiala va fi amortizata in primele 26 de luni, iar in 10 ani poate fi realizata o economie de 28.512 de euro din diferenta de cost fata de cheltuielile lunare cu utilitatile publice. Sistemul Active Home poate fi avantajos pentru cei care doresc sa isi cumpere un teren, pretul unui mp de teren cu utilitati clasice fiind aproape dublu in comparatie cu pretul unui mp fara utilitati.

Dan Ioan Popp a declarat ca spera sa vanda 20 de astfel de sisteme pana la finalul anului viitor. Principalul interes al Impact Developer este deocamdata “sa fie printre primii de pe piata care propun astfel de sisteme”.