Din acest proiect, 30% este prevazut pentru spatii de birouri, iar restul pentru apartamente rezidentiale.
La sfarsitul anului 2007, compania a format un joint-venture cu un partener roman pentru dezvoltarea proiectului de aproximativ 150.000 metri patrati de suprafata construita.
Proiectul este un „micro-oras” format dintr-un turn de birouri, alte birouri de dimensiune medie, precum si spatii comerciale si rezidentiale dezvoltate pe o suprafata de 4,4 hectare.
Zona de birouri va beneficia de energie regenerabila, insa per ansamblu, micro-orasul este proiectat ca un spatiu ecologic, care ofera facilitati de retail, de petrecere a timpului liber si alte servicii menite sa satisfaca nevoile zilnice, reducand astfel necesitatea deplasarii cu masina.
Bogdan Cernescu, directorul general Immorent, a precizat ca fondurile necesare vor fi alocate de grupul Erste, iar lucrarile vor dura circa 7-8 ani.
„Immorent Romania vrea sa dezvolte si centre comerciale in orasele cu peste 100.000 de locuitori”, a spus Cernescu. El a adaugat ca in prezent, compania deruleaza negocieri pentru achizitia de terenuri.
Pe piata romaneasca, proiecte de tip micro-oras mai dezvolta turcii de la Opus Project & Development, care au inceput construirea unui ansamblu rezidential in Stefanestii de Jos. Acesta implica o investitie de 600-700 milioane euro si va cuprinde intre 4.600 si 6.000 de locuinte.
De asemenea, Africa Israel va investi circa 500 milioane euro in dezvoltarea unui mini-cartier pe locul fabricii Laromet.
De asemenea, tot un astfel de proiect este si Sema Parc, cu o valoare estimata la circa 700 milioane de euro. Acest proiect va include cladiri de birouri, spatii comerciale si rezidentiale, cu o suprafata totala construita de 65,9 hectare, amenajate pe o suprafata de peste 42 de hectare.
Cel mai mare proiect imobiliar din Romania ramane Baneasa, dezvoltat pe o suprafata de 221 hectare, cu o investitie totala de peste 1,8 miliarde de euro.
Immorent Romania, filiala de leasing a Erste Bank si Sparkassen, mizeaza pe afaceri de circa 80 milioane euro in acest an, in urcare cu 52% fata de 2007, mai ales ca urmare a cresterii pe segmentul imobiliar, a declarat Bogdan Cernescu, directorul general al companiei.
Immorent Romania si-a majorat anul trecut volumul de business cu aproximativ 87%, pana la 53 milioane euro, din care 36,7 milioane euro din leasing-ul imobiliar si 16,3 milioane euro din leasing-ul de echipamente.
„Piata de leasing din Romania ar putea creste cu 30-35% in acest an fata de nivelul inregistrat in 2007”, a mentionat Cernescu. El estimeaza ca piata leasingului imobiliar ar putea ajunge la 700 milioane euro in 2008.