- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Atenție, turiști români! Greva din Grecia amenință vacanțele! MAE lansează un avertisment crucial!

21 Oct, 21:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează turiștii români despre o grevă de 48 de ore în Grecia, programată pentru 22-23 octombrie, care va bloca circulația feriboturilor și a navelor de pasageri. În această perioadă, MAE recomandă călătorilor să solicite asistență consulară, oferind numerele de contact ale ambasadelor din Atena și Salonic pentru eventuale situații dificile.
Atenție, turiști români! Greva din Grecia amenință vacanțele! MAE lansează un avertisment crucial!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care planifică să viziteze Grecia, anunțând o grevă a Federației Maritime Panelene în zilele de marți și miercuri, 22-23 octombrie. Această grevă va afecta circulația feriboturilor și a altor nave de pasageri, lăsându-le andocate în porturile grecești și generând posibile inconveniente pentru turiști și călătorii români, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar mai putea interesa și: Românii o așteaptă cu nerăbdare! Autostrada ce va conecta Bulgaria de Grecia e aproape finalizată!

foto: Grecia

Atenție, turiști români! Greva din Grecia amenință vacanțele! MAE lansează un avertisment crucial!

MAE a vorbit despre impactul pe care această acțiune de protest îl poate avea asupra turismului, oferind informații utile pentru cei care se confruntă cu dificultăți. Cetățenii români aflați în Grecia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Atena (+302106714035) și ale Consulatului General din Salonic (+302310340088). De asemenea, pentru situații urgente, românii pot apela telefonul de urgență al Ambasadei (+306978996222) și al Consulatului General (+306946049076).

Pentru a se informa cu privire la condițiile de călătorie, MAE recomandă consultarea site-urilor oficiale, inclusiv www.mae.ro, precum și paginile dedicate ale ambasadelor din Atena și Salonic. Cetățenii români care călătoresc în Grecia au, de asemenea, la dispoziție aplicația digitală „mAIGreece”, dezvoltată de Ministerul elen al Turismului, care oferă informații utile în limba română. Această aplicație poate ajuta turiștii să se adapteze mai bine la eventualele schimbări cauzate de grevă și să-și planifice călătoriile în mod eficient.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro şi https://salonic.mae.ro.

Totodată, cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă pot accesa aplicaţia digitală „mAIGreece”, realizată de către Ministerul elen al Turismului, disponibilă şi în limba română pe pagina de Internet: https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece.

Te-ar mai putea interesa și: Noi taxe pentru românii care merg în Grecia. Ce trebuie să știi dacă vrei să închiriezi o locuință pe termen scurt