- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

4 sfaturi simple să îți protejezi mașina când pleci în vacanță!

17 Oct, 17:00 • Mălureanu Rebecca
Ce faci cu mașina când pleci în vacanță, căci siguranța acesteia este esențială? Chiar dacă lăsăm mașina parcată în locul obișnuit, ar putea fi nevoie de măsuri suplimentare de protecție! Află mai jos care patru sfaturi simple care ți-ar putea fi de ajutor!
4 sfaturi simple să îți protejezi mașina când pleci în vacanță!

Când plecăm în vacanță, mașina rămâne parcată în fața blocului sau unde, dacă nu dispunem de curte? Noi îți spunem cât de necesar este siguranța acesteia atunci când te decizi să pleci în vacanță, mai ales dacă vrei să lipsești pe termen mai lung. Mai jos poți vedea cateva aspecte de bază pentru ca vehiculul tău să nu întâmpine vreo problema cât timp ești absent!

Sfaturi pentru a-ți păstra mașina în siguranță!

  • Alegerea unei parcări securizate

Dacă vei vrea să pleci în vacanţă cu avionul, cel mai bine ți-ai putea proteja maşina lăsând-o într-o parcare privată. Dacă locuiești în Bucureşti sau zbori din Aeroportul Otopeni, unul dintre serviciile de parcare recomandate este Park4fly, care asigură supraveghere video 24/7 şi un serviciu gratuit de transfer către terminal.

Acest serviciu ar putea fi o opţiune perfectă pentru a te asigura că maşina ta este monitorizată constant şi protejată în fiecare zi. Dacă ți-a trezit interesul această parcare privată, poţi verifica preturile Park4fly, accesând site-ul lor, unde poți vedea ce beneficii au și multe alte informații.

  • Folosirea unui sistem de alarmă şi monitorizare

Totuși dacă nu vrei să îţi parchezi maşina într-o parcare privată, poți lua în vedere ți alte măsuri de protecție, precum instalarea unui sistem de alarmă performant sau a unui dispozitiv de urmărire GPS. Aceste variante îți pot ține la distanță vehiculul de tentativele de furt şi vandalism, promițându-ți o linişte sporită.

Sistemele moderne de alarmă, pe lângă faptul că emit alerte sonore într-o astfel de situație, dar unele îţi permit şi monitorizarea în timp real a vehiculului printr-o aplicaţie de pe telefonul mobil.

Sfaturi pentru a-ți păstra mașina în siguranță, când pleci în vacanță!
Sfaturi pentru a-ți păstra mașina în siguranță, când pleci în vacanță!

Vezi și: Prima mașină electrică românească invadează piața cu prețuri fabuloase, care vor pune concurența pe jar!

  • Realizarea unui control de rutină al maşinii înainte de plecare

Înainte de a-ți începe concediul, ar fi esenţial să efectuezi câteva verificări de bază pentru a te asigura că la întoarcerea ta, automobilul va rămâne în stare perfectă de utilizare. Verifică deci, nivelurile de ulei, lichidul de răcire şi presiunea din anvelope, asigurându-te că totul funcţionează corespunzător.

Mai mult de atât, dacă maşina va fi parcată într-o zonă exterioară pe o perioadă mai lungă, o poți proteja cu o prelată pentru a evita depunerile de praf şi precipitaţiile. Măsura va preveni deteriorarea cauzată de expunerea la soare, ploaie sau alte condiţii meteorologice.

  • Apelarea la servicii de curăţare şi întreţinere 

Dacă te gândești să stai în vacanță mai mult timp, spre exemplu 6 luni sau chiar un an, util ar fi să găseşti experți care să se ocupe de întreţinerea vehiculului cât timp ești absent. Serviciile acestea sunt ideale dacă doreşti să te întorci din vacanţă şi să găseşti maşina într-o stare impecabilă, gata de utilizare.

Așadar, protejarea maşinii nu trebuie să te pună în dificultate chiar dacă ești în vacanță. Dacă vei ține cont de căteva măsuri de bază, poţi să fii sigur că automobilul tău nu va întâmpina nicio problemă cât timp eşti plecat, și astfel te vei bucura și de vacanță fără să ai nicio grijă!

Citește și: Skoda Enyaq este cea mai bine vândută mașină electrică pe piața de Germania. Succesorul este nimeni altul decât Tesla Model Y. Dacia Sandero are, și ea, vânzări foarte bune