- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Adio, trotinete pe străzi! Încă un oraș în care locuiesc zeci de mii de români a luat decizia majoră

06 Sep, 10:43 • Bugiu ⁠Ana Maria
A doua capitală europeană, care interzice închirierea trotinetelor. Cum a fost luată decizia.
Adio, trotinete pe străzi! Încă un oraș în care locuiesc zeci de mii de români a luat decizia majoră

Madridul urmează să interzică închirierea trotinetelor elecrice prin aplicații mobile, devenind a doua capitală europeană care face asta, potrivit dw.com.

Potrivit primarului Jose Luis Martinez-Almeida, decizia vine după ce companiile Lime, Dott și Tier Mobility nu au respectat condiţiile impuse pentru securitatea pietonilor, nici să implementeze limite privind circulația clienților și să controleze parcarea trotinetelor.

Te-ar mai putea interesa și: Poliţă RCA obligatorie pentru trotinete electrice în România. Limita de despăgubire se stabilește la un nivel record de 31.926.210 lei

foto: trotinete

Încă un oraș în care locuiesc zeci de mii de români care interzice închirierea trotinetelor

Trotinetele electrice au fost tot mai mult criticate din cauza problemelor de siguranță. În iulie, oficiul federal de statistici din Germania a raportat că accidentele și decesele implicând trotinete electrice au crescut în anul precedent.

Martinez-Almeida a spus că licențele celor trei firme vor fi anulate, începând din octombrie și că orașul nu are planuri de a acorda noi licențe altor operatori.

„Retragem autorizația pentru companiile care închiriază trotinete pe străzile orașului”, a declarat Martinez-Almeida într-o postare pe X, fostul Twitter.

„Prioritatea noastră este siguranța locuitorilor din Madrid”, a spus el.

El a adăugat că operatorii „nu au respectat condițiile pe care le-am impus pentru a garanta siguranța pietonilor, în special a vârstnicilor”.

„Piața s-a dovedit incapabilă să îndeplinească cerințele stabilite de primărie pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță pentru cetățeni”, a mai spus el.

Autoritățile locale din Paris, de altfel, au propus interdicția după consultarea publică. Locuitorii au votat prin referendum interzicerea trotinetelor.

În Barcelona, Toronto sau New York, circulaţia trotinetelor nu a fost permisă niciodată.

Te-ar mai putea interesa și: Decarbonizarea în România. Orășenii vor fi stimulați să meargă mai mult pe jos! Parcările devin mai scumpe și vor fi subvenții pentru trotinete