- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Anunțul de ultimă oră al Registrului Auto Român! Stațiile ITP din toată țara se închid timp de două zile

20 Sep, 22:57 • Bugiu ⁠Ana Maria
Stațiile pentru inspecțiile tehnice periodice (ITP) din toată țara vor fi închise timp de două zile. RAR va realiza lucrări de mentenanţă la platformele pe care le utilizează.
Anunțul de ultimă oră al Registrului Auto Român! Stațiile ITP din toată țara se închid timp de două zile

Stațiile pentru inspecțiile tehnice periodice (ITP) din toată țara vor fi închise în weekend-ul 5-6 octombrie 2024, în urma unei operațiuni de mentenanță și upgrade tehnologic, realizate de Registrul Auto Român (RAR).

Lucrările vor afecta toate stațiile ITP și atelierele TLV din România și serviciile de programări pentru activitățile la RAR. Intervalul în care aceste servicii vor fi suspendate este sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 08:00, până duminică, 6 octombrie, la ora 24:00, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar mai putea interesa și: Direcţia Antifraudă a ANAF pune tunurile pe firmele care efectuează inspecţii ITP. La un singur service au fost descoperite 19.000 de servicii ITP nedeclarate

foto: ITP

Anunțul de ultimă oră al Registrului Auto Român! Stațiile ITP din toată țara se închid timp de două zile

Registrul Auto Român a spus că aceste lucrări sunt importante pentru îmbunătățirea performanței și securității platformelor sale informatice, menționând că noile actualizări vor contribui la eficientizarea activităților desfășurate zilnic de RAR.

„În intervalul sâmbătă, 5 octombrie 2024, ora 08.00 – duminică, 6 octombrie 2024, ora 24.00, Registrul Auto Român va desfăşura lucrări de mentenanţă şi upgrade la infrastructura tehnică a sistemelor proprii. Aceste lucrări sunt esenţiale pentru a asigura îmbunătăţirea performanţei şi securităţii platformelor utilizate în cadrul activităţilor noastre curente.

Vor fi indisponibile activităţile cu  staţiile ITP şi atelierele TLV, precum și serviciul programări activităţi la RAR”, a anunţat Registrul Auto Român.

Închiderea stațiilor ITP vine într-un context în care Direcția Antifraudă a ANAF a intensificat controalele în acest domeniu, descoperind nereguli majore în anumite stații de inspecție tehnică.

Recent, la un singur service au fost identificate 19.000 de inspecții ITP nedeclarate, o descoperire care a atras atenția asupra necesității unor controale mai stricte în acest sector.

Pe lângă modernizarea platformelor, aceste măsuri sunt necesare și pentru a facilita accesul la un sistem ITP mai transparent și mai sigur, într-un moment în care legislația privind inspecțiile tehnice devine din ce în ce mai strictă, pentru a proteja siguranța rutieră.

RAR sfătuiește proprietarii de autovehicule să planifice inspecțiile tehnice în afara acestui interval și să se asigure că au toate documentele necesare la zi pentru a evita întârzierile cauzate de lucrările de mentenanță.

Te-ar mai putea interesa și: Maşinile second-hand cu numere roşii, un adevărat pericol pe şoselele României. Scăparea legislativă care le permite să circule fătă ITP