Președintele BAAR, Mădălin Roșu, a dezvăluit faptul că societatea de asigurări la care acesta activează contactează clienții păgubiți în accidente rutiere în mai puțin de zece minute. Acest lucru a devenit posibil odată cu lansarea aplicației „Amiabila”, scrie economica.net.
Aplicația permite ca șoferul să fie contactat de către Omniasig VIG într-un timp mediu de 10 minute. Cel mai scurt timp în care un șofer a fost contactat este de doar șapte minute, iar cel mai mare de doar 26 de minute.
„După intrarea în funcțiune a aplicației pentru completarea constatului amiabil, se vede deja o îmbunătățire a serviciilor de rezolvare a daunelor. Timpul mediu de contactare a clientului, de la momentul în care a completat online constatul amiabil a fost de circa 10 minute la Omniasig, timpul maxim 26 de minute, iar timpul minim a fost de șapte minute.
Avem un serviciu de preluare a documentelor cu funcționare continuă, deci orice document care ne parvine prin aplicație este preluat instant, indiferent de moment. Mai mult, încercăm să oferim și servicii de tractare la momentul accidentului și vom continua să îmbunătățim reacția noastră.
Este interesant de adăugat că se simte chiar un fel de concurență în piață, din perspectiva vitezei de reacție, ceea ce este în final în beneficiul clienților”, a spus Mădălin Roșu, la Conferința XPrimm Time for Business.
Ma citește și: Voucherele educaționale, amânate și în această lună! Ministrul Boloș estimează că banii vor fi virați în martie – aprilie
Marea majoritate a accidentelor în care sunt implicați șoferi asigurați RCA sunt fără victime, șoferii preferând să încheie pe loc constatarea amiabilă. Constatarea amiabilă nu necesită prezența poliției.
Numărul accidentelor pe străzile din România a ajuns la aproximativ 500.000, iar dintre acestea aproximativ 300.000 se rezolvă pe cale amiabilă. Dat fiind faptul că într-un accident de acest gen avem doi șoferi,cel vinovat și cel păgubit, numărul șoferilor care economisesc nervi și timp cu această aplicașie se dublează.
În cazul unei asigurări RCA, șoferii trebuie să sune la asigurator, iar procedura poate dura de la câteva ore la câteva zile. Amiabila, în schimb, este mult mai practică deoarece procesul se inversează. Șoferul este sunat de către firma de asigurare într-un interval scurt.
Te-ar mai putea interesa și: Românii vor primi vouchere de 4.000 de lei de la Uniunea Europeană