- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Autostrada A1 Sibiu-Pitești. Tronsonul 5, aproape finalizat!

11 Oct, 21:50 • Bugiu ⁠Ana Maria
Tronsonul 5 de pe autostrada Pitești-Sibiu este în curs de finalizare. Constructorul WeBuild a instalat stâlpii de iluminat și protecțiile, iar o stație de asfalt, capabilă să producă 340 de tone pe oră, funcționează la capacitate maximă pentru a susține ritmul rapid al lucrărilor.
Autostrada A1 Sibiu-Pitești. Tronsonul 5, aproape finalizat!

Progresul pe tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești, care leagă Curtea de Argeș de Pitești, este semnificativ, cu aproape întreaga suprafață asfaltată și o parte din marcajele rutiere deja aplicate. Constructorul WeBuild a instalat stâlpii de iluminat și protecțiile, iar o stație de asfalt, capabilă să producă 340 de tone pe oră, funcționează la capacitate maximă pentru a susține ritmul rapid al lucrărilor, potrivit economedia.ro.

„Pentru doritori, un video comparativ cu evoluția lucrărilor la 4 luni distanță pe tronsonul Merișani – Valea Brazilor, parte al lotului 5 al Autostrăzii A1 Pitești – Sibiu”, se precizează pe site.

Te-ar mai putea interesa și: Românii o așteaptă cu nerăbdare! Autostrada ce va conecta Bulgaria de Grecia e aproape finalizată!

foto: autostrada

Autostrada A1 Sibiu-Pitești. Tronsonul 5, aproape finalizat!

Oficialii sunt încrezători că, deși termenul de finalizare este 2025, circulația pe primii 16 kilometri ar putea fi deschisă încă din acest an. Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat că mobilizarea constructorului indică posibilitatea inaugurării acestui segment de 30 de kilometri înainte de termenul contractual.

„Antreprenorul a pus în funcțiune stația de asfalt, pe care acesta a instalat-o în organizarea de șantier. Această stație de asfalt produce 340 tone/asfalt pe ora pentru șantierul acestei autostrăzi, care are o lungime de 30,35 km”, anunța în urmă cu o lună secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

În prezent, lucrările au atins un stadiu fizic de aproape 80%, ceea ce oferă speranțe că o parte semnificativă a autostrăzii va fi accesibilă în curând.

„Acest lucru ne face să credem că promisiunea acestui constructor și mobilizarea lui de a da în trafic acest lot înainte de termen, adică până la sfârșitul anului acesta, nu anul viitor cum au asumat prin contract, nu sunt doar vorbe și sunt susținute și de fapte din acest șantier.(…)

Ceea ce se întâmplă ne face să-i credem și să spunem, pe baza promisiunii constructorului, că anul acesta se va circula pe încă 30 de km din autostrada Sibiu-Pitești, de la Pitești la Curtea de Argeș”, preciza Scrioșteanu, pe Facebook.

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a confirmat că primii 16 kilometri ar putea fi deschiși până la sfârșitul anului 2024, iar restul secțiunii va fi finalizat anul viitor, conform contractului.

„Constructorul a dat, din nou, asigurări că pe acest sector de 16 kilometri circulația va fi deschisă până la sfârșitul anului”, transmitea Pistol pe TikTok.

Pe ceilalți aproximativ 14 kilometri ai Secțiunii 5 se va putea circula anul viitor, conform termenului contractual, adăuga șeful CNAIR.

Te-ar mai putea interesa și: Autostrada Unirii A8: Ultimul obstacol a fost eliminat! Proiectul Târgu Neamț-Iași-Ungheni, gata de start!