- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Autostrada de vis a României: Construcție la viteză maximă. CNAIR dă anunțul mult așteptat!

02 Sep, 15:39 • Bugiu ⁠Ana Maria
Autostrada de vis a României. Lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Pitești avansează rapid, depășind așteptările inițiale ale autorităților și constructorilor.
Autostrada de vis a României: Construcție la viteză maximă. CNAIR dă anunțul mult așteptat!

Lucrările merg înainte și depășesc așteptările inițiale ale constructorilor și autorităților. Noua autostradă din România avansează într-un ritm alert, fapt confirmat chiar de reprezentanți CNAIR, potivit bugetul.ro.

Reprezentanții CNAIR au anunțat că, dacă ritmul actual se menține, circulația pe acest tronson de 30,35 km, care leagă Curtea de Argeș de Pitești, ar putea fi deschisă la începutul anului 2025, mult mai devreme decât termenul estimat inițial, august 2025.

Valoarea totală a contractului ajunge la 1,7 miliarde de lei, sumă care nu include TVA, banii fiind asigurați prin fonduri europene nerambursabile.

Te-ar putea interesa și: Statul promite Autostrada Unirii gata în 2027. Care este, de fapt, realitatea prezentată de specialiști

foto: autostrada

Te-ar putea interesa și: Sorin Grindeanu s-a grăbit, firma lui Dorinel Umbrărescu a rămas cu lucrările în urmă pe Autostrada Moldovei: „Se promite marea cu sarea”. Când ar putea fi dată în folosință, de fapt, autostrada A7

Autostrada de vis a României: Construcție la viteză maximă. CNAIR dă anunțul mult așteptat!

În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 80%, cu primul strat de asfalt complet turnat și al doilea strat aproape finalizat. Proiectul include trei noduri rutiere, un viaduct, șase pasaje, 12 poduri și două centre de coordonare. Finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile, iar valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei.

Compania italienească WeBuild depune eforturi pentru realizarea lucrărilor. În ianuarie 2024, antreprenorul a pus în funcție pe acest tronson o nouă stație de asfalt. Aceștia spun că se produc aproape 340 de tone de asfalt pe oră.

Reărezentanții CNAIR estimează că lucrările pe noul tronson care face parte din autostrada Sibiu-Pitești vor fi gata până în august 2025. Mașinile vor putea circula în câteva luni.

Până în primele luni ale lui 2025, mașinile vor putea circula pe tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești.

Conform planului, tronsonul va avea trei intersecții rutiere, un viaduct, șase pasaje, 12 poduri și două centre de management și întreținere a drumurilor, localizate la Bascov și Curtea de Argeș.

Te-ar putea interesa și: Apare o nouă autostradă în România. Milioane de români vor circula pe 3 mari tronsoane