- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Avertisment pentru șoferi de la RAR: Nu mai reparați mașinile în aceste locuri! „Consecinţele pot fi catastrofale!”

08 Aug, 16:34 • Preda Silvia
Reprezentanții Registrului Auto Român (RAR) trag un semnal de alarmă pentru toți șoferii din România.
Avertisment pentru șoferi de la RAR: Nu mai reparați mașinile în aceste locuri! „Consecinţele pot fi catastrofale!”

RAR

atrage atenția asupra riscurilor reparațiilor în ateliere auto improvizate. Șoferii care aleg să apeleze la astfel de ateliere auto neautorizate, în detrimentul reparațiilor efectuate în service-uri autorizate, fac o mare greșeală.

Conform oficialilor RAR, efectuarea activităților de reparații de către persoane fizice neautorizate, de cele mai multe ori fără calificare corespunzătoare sau care nu dețin condiții tehnice adecvate, poate avea consecințe grave.

Consecinţele efectuării activităţilor de reparaţii de către persoane fizice neautorizate, de cele mai multe ori fără calificare corespunzătoare sau care nu deţin condiţii adecvate de dotare tehnică, pot fi catastrofale atât pentru bugetul dumneavoastră, cât şi pentru propria siguranţa sau a celor din jur”, atrage atenţia instituţia.

Atenție! Reparațiile efectuate în afara rețelei de ateliere autorizate de RAR pot duce la pierderea garanției autovehiculului sau a componentelor montate.

Citește și: Avertisment ANSVSA pentru şoferi, se confiscă tot şi se dau amenzi uriaşe. Hârtia obligatorie dacă ai plecat la drum cu animale

Service auto
Service auto

În plus, dacă o persoană neautorizată care repară autovehicule comite o greşeală care costă apoi timp şi bani pe proprietarul maşinii, păgubitul îşi poate recupera banii mult mai dificil sau, de cele mai multe ori, doar în instanţă.

RAR publică lista atelierelor de reparaţii auto autorizate

RAR recomandă posesorilor de autovehicule să apeleze la service-uri autorizate pentru orice activitate de reparație sau întreținere.

Instituţia publică totodată lista atelierelor de reparaţii auto autorizate, care poate fi consultată accesând site-ul oficial al RAR.

Vezi și: Greșeala banală pe care o fac șoferii. Cât de importantă este verificarea ITP-ului