Primăria Sectorului 6 a marcat un moment important pentru infrastructura din București prin inaugurarea bulevardului Valea Largă, un proiect menit să îmbunătățească accesul dinspre autostrada A1 București-Pitești către zona de sud a Capitalei. Această nouă arteră rutieră leagă Prelungirea Ghencea de intersecția Bulevardului Timișoara cu Valea Cascadelor, facilitând circulația și reducând aglomerația din cartierul Drumul Taberei, potrivit hotnews.ro.
„Vorbim despre un bulevard modern, cu două benzi pe sens, cu piste de biciclete la standarde de doi metri şi cu trotuare largi. Lungimea este de 1,5 kilometri, aproximativ cât unu sau două tronsoane, chiar, din Prelungirea Ghencea. (…)
Va degreva foarte mult cartierul Drumul Taberei şi Valea Oltului, care este paralelă cu acest drum, astfel se va putea ajunge mult mai uşor dinspre autostrada A 1 Piteşti-Bucureşti către zona de sud a oraşului, folosind inclusiv acest bulevard”, a afirmat, sâmbătă, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.
Te-ar mai putea interesa și: Parcările din București: Sectorul 3, lider la locuri disponibile, sectorul 4 în fruntea veniturilor!
foto: Bulevardul Valea Largă
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a vorbit despre importanța acestui bulevard modern, care dispune de două benzi pe sens, piste de biciclete de 2 metri lățime și trotuare generoase. Bulevardul are o lungime de 1,5 kilometri, echivalentul a unu sau două tronsoane din Prelungirea Ghencea, și este proiectat să degreveze cartierul Drumul Taberei și străzile adiacente, Valea Oltului, de fluxurile de trafic intense. Ciprian Ciucu a afirmat că noul drum va permite un acces mai ușor dinspre autostrada A1 către zona de sud a orașului.
În plus, bulevardul Valea Largă este dotat cu toate utilitățile necesare, inclusiv canalizare, electricitate, gaze, iluminat stradal și mobilier urban. Lucrările de construcție au fost realizate cu succes înainte de termenul stabilit în contract, ceea ce subliniază eficiența proiectului.
În contextul realizării acestui drum, primarul Ciucu a menționat necesitatea exproprierilor, dar și o colaborare cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. La început, Dan nu a semnat avizul pentru defrișarea unor arbori din zonă, dar, ulterior, a înțeles importanța proiectului și a dat avizul necesar. Ca parte a acordului, au fost promisi și compensări sub forma plantării de noi arbori.
Reprezentanții Partidului Național Liberal (PNL) au evidențiat că Valea Largă este primul bulevard construit în București după 1989, marcând astfel un pas important în dezvoltarea infrastructurii capitalei. Proiectul prevede, în continuare, lărgirea străzii la 4 benzi de circulație, trotuare și piste pentru biciclete, iar costurile totale ale investiției sunt estimate la 55 milioane lei, dintre care 33 milioane lei au fost alocate pentru exproprieri.
Te-ar mai putea interesa și: Bucureștiul, în criză. Raiul turiștilor rămâne fără apă potabilă, iar locuitorii primesc apă cu porția!