- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Carburanții continuă să se scumpească. Petrom anunță a cincea majorare a prețurilor din octombrie.

14 Oct, 08:31 • Bugiu ⁠Ana Maria
Petrom a scumpit carburanții pentru a cincea oară în octombrie. Comparativ cu luna trecută, prețul benzinei a crescut cu 1,7%, iar cel al motorinei cu 0,9%.
Carburanții continuă să se scumpească. Petrom anunță a cincea majorare a prețurilor din octombrie.

Petrom, liderul pieței de carburanți din România, a majorat din nou prețurile pentru combustibili, aceasta fiind a cincea scumpire înregistrată în luna octombrie 2024, potrivit economedia.ro.

Conform datelor de la Monitorul Prețurilor, creșterea de preț a fost de 4 bani pe litru, atât pentru benzina standard, cât și pentru motorina standard, fiind aplicată duminică, 13 octombrie. Această nouă majorare vine pe fondul unei serii continue de scumpiri care au afectat prețul carburanților încă de la începutul lunii.

Te-ar mai putea interesa și: Scumpire majoră a carburanților. Cât costă azi un plin de benzină și motorină

foto: carburanți

Carburanții continuă să se scumpească. Petrom anunță a cincea majorare a prețurilor din octombrie.

În București, potrivit platformei peco-online, prețul benzinei standard variază între 7,01 și 7,08 lei pe litru, iar cel al motorinei standard se situează între 7,08 și 7,11 lei pe litru.

La stația Petrom Vitan, monitorizată de sursa citată, pe data de 14 octombrie, prețurile afișate erau de 7,07 lei pentru un litru de benzină standard și 7,10 lei pentru un litru de motorină standard. În același context, scumpirea precedentă a fost operată pe 11 octombrie, când benzina s-a scumpit tot cu 4 bani pe litru, iar prețul motorinei a rămas neschimbat.

Seria scumpirilor a pornit de la începutul lunii, pe 3 octombrie, atunci când Petrom a majorat prețul benzinei cu 5 bani pe litru și al motorinei cu 4 bani, după o perioadă de aproximativ șase săptămâni în care prețurile au scăzut. De atunci, compania a aplicat scumpiri succesive: pe 5 octombrie, prețurile au fost majorate din nou cu câte 4 bani pe litru pentru ambele tipuri de combustibil.

O nouă creștere a fost înregistrată pe 8 octombrie, iar pe 11 octombrie doar benzina a fost afectată de o scumpire de 4 bani pe litru, motorina menținându-se la același preț. Ultima creștere, de 4 bani pe litru pentru ambele tipuri de carburant, a fost aplicată pe 13 octombrie.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al benzinei a crescut cu 1,7%, ceea ce se traduce printr-un cost suplimentar de 6 lei pentru un plin de 50 de litri. În cazul motorinei, prețul mediu a înregistrat o creștere de 0,9%, astfel că un plin de motorină costă acum cu 3 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Te-ar mai putea interesa și: Șoc pe piața carburanților! Prețurile la benzină și motorină cad brusc, după creșterile de accize!