Romanian
 - 
ro
Auto

Cât mai costă maşinile second-hand din Germania, după ce România a aderat la Schengen. Ce automobile îşi pot cumpăra românii pentru doar câteva sute de euro

13 Feb, 19:15 • Russo George
Importul de mașini second-hand din Germania a devenit o practică tot mai populară în România, datorită prețurilor atractive și calității vehiculelor. Conform unei analize realizate de ProMotor, Germania rămâne principala sursă de vehicule second-hand pentru piața românească. Deși calitatea mașinilor și infrastructura rutieră germane sunt factori importanți, prețul accesibil reprezintă motivul principal pentru care mulți români aleg să aducă automobile din această țară
Cât mai costă maşinile second-hand din Germania, după ce România a aderat la Schengen. Ce automobile îşi pot cumpăra românii pentru doar câteva sute de euro

În Germania, prețurile sunt extrem de competitive, iar exemplarele disponibile sunt adesea mai ieftine decât în alte piețe europene. De exemplu, un Audi A3 din 1999 poate fi achiziționat pentru mai puțin de 300 de euro, iar un Mercedes-Benz A170 din 2000 costă doar 190 de euro. De asemenea, prețul pentru o Dacia Logan MCV din 2009 poate ajunge până la 500 de euro.

Când vine vorba despre aducerea personală a unei mașini din Germania, costurile pot varia semnificativ, în funcție de opțiunea de transport aleasă și de eventualele situații neprevăzute. Transportul poate fi realizat cu avionul, cu costuri ce variază între 100 și 200 de euro, iar cu autocarul, costurile sunt de obicei mai mici. În plus, cazarea în Germania este un alt factor de luat în considerare, iar prețurile pentru o noapte de cazare variază între 25 și 50 de euro, în funcție de tipul de cazare ales.

Mai există și alte cheltuieli asociate transportului, precum numerele provizorii, care costă între 150 și 300 de euro, vinietele, care sunt în jur de 40 de euro, și combustibilul, care poate ajunge la 300-350 de euro. Astfel, costurile totale pentru aducerea personală a unei mașini din Germania pot depăși 800 de euro, iar în cazul unor probleme neprevăzute, suma poate ajunge chiar la 1.000 de euro.

Pentru cei care preferă o opțiune mai comodă, transportul profesional este o alegere viabilă. Acesta începe de la 700 de euro, iar în acest caz prețul acoperă doar transportul, fără a include eventualele verificări suplimentare ale vehiculului. Conform ProMotor, există firme care oferă un serviciu complet, inclusiv căutarea și verificarea mașinilor, testarea acestora, verificarea actelor și istoricului, precum și întocmirea actelor necesare pentru înmatricularea vehiculului în România.

Citeşte şi: Rabla 2025. Mai mulți bani pentru mașini electrice. Tichetele pentru mașini diesel ar putea fi eliminate

„Serviciul poate să coste 1.500-2.000 de euro, depinde de locația unde trebuie să ajungem după mașină și de cât o căutăm. Cumpărătorul ne spune ce își dorește și noi căutăm mașina, o testăm, verificăm inclusiv actele și istoricul. Apoi facem toate actele necesare pentru a putea fi înmatriculată în România și aducem mașina pe platformă în țară”, a explicat patronul unei mici firme care importă mașini SH din Germania.

Cât durează să aduci din Germania o maşină

Un alt factor care a influențat importul de vehicule second-hand din Germania este aderarea României la spațiul Schengen, care a redus semnificativ timpul petrecut la vamă. În trecut, procesul de verificare la vamă putea dura chiar și 14-16 ore, iar acest lucru afecta durata transportului. În prezent, însă, procesul este mult mai rapid.

„Uneori, se stătea chiar și 14-16 ore în vamă, pentru verificare. Pierdeam o zi. Acum, nu se mai stă, se trece direct. Deci, dacă plecăm luni dimineața după o mașină, miercuri seara am putea să fim înapoi cu ea în țară. Dar, în general durează cam 5-7 zile.”, a declarat pentru un reprezentant al unei firme de transport pentru sursa citată.

În condiții optime, cu șoferi care se schimbă pe drum, o mașină poate fi adusă din Germania în România în doar 2-3 zile.

Pentru a finaliza procesul de import al unei mașini second-hand, este important să se ia în considerare mai mulți factori. Printre aceștia se numără starea tehnică a vehiculului, costurile totale (inclusiv eventualele cheltuieli neprevăzute), timpul necesar pentru transport și formalitățile administrative, precum și diferențele de preț față de piața locală.

Citeşte şi: Pierderi colosale pentru sute de mii de investitori în memecoin-ul $TRUMP. Familia Trump și partenerii au strâns 100 de milioane de dolari în comisioane de tranzacționare

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Paște 2025. Când va fi adusă în România Lumina Sfântă de la Ierusalim
Paște 2025. Când va fi adusă în România Lumina Sfântă de la Ierusalim
Cum sunt lăsați românii fără bani înainte de Paște. Mesaje false în numele ANAF
Cum sunt lăsați românii fără bani înainte de Paște. Mesaje false în numele ANAF
Unde merg românii în vacanța de Paște 2025. Cât costă biletele de avion în perioada sărbătorilor pascale
Unde merg românii în vacanța de Paște 2025. Cât costă biletele de avion în perioada sărbătorilor ...
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru ...
Afacerea cu care un tânăr român întors din străinătate a dat lovitura în țara natală. A investit mare parte din banii câștigați în Suedia
Afacerea cu care un tânăr român întors din străinătate a dat lovitura în țara natală. A investit ...
Vouchere GRATIS la Kaufland de Paște. Cum le poți obține
Vouchere GRATIS la Kaufland de Paște. Cum le poți obține
Cât costă mielul de Paște în Marea Britanie? Este mai ieftin decât în România: ”Uitați oferta la miel, nu ca în România”
Cât costă mielul de Paște în Marea Britanie? Este mai ieftin decât în România: ”Uitați oferta ...
Șoc în fotbal! A murit Aaron Boupendza, fostul atacant al Rapidului. A căzut de la etajul 11, nu este exclus să fi fost împins de fratele său!
Șoc în fotbal! A murit Aaron Boupendza, fostul atacant al Rapidului. A căzut de la etajul 11, nu este ...
5 zodii care își rotunjesc conturile bancare de Paște. Fecioarele, cele mai favorizate
5 zodii care își rotunjesc conturile bancare de Paște. Fecioarele, cele mai favorizate
ANSVSA a confiscat peste o tonă de carne de miel fără acte și avize de sănătate. Urma să fie vândută în București
ANSVSA a confiscat peste o tonă de carne de miel fără acte și avize de sănătate. Urma să fie vândută ...
Bolojan întoarce în Parlament legea privind reforma Guvernului și reorganizarea instituțiilor. De ce a refuzat promulgarea
Bolojan întoarce în Parlament legea privind reforma Guvernului și reorganizarea instituțiilor. ...
Pensii 2025. 3.500 de lei pentru pensionari, cu titlu de plată compensatorie. Cine beneficiază de această sumă
Pensii 2025. 3.500 de lei pentru pensionari, cu titlu de plată compensatorie. Cine beneficiază de această ...
Iulia Vântur este o norocoasă. Ce salariu are Salman Khan la Bollywood, suma colosală primită pentru un singur film
Iulia Vântur este o norocoasă. Ce salariu are Salman Khan la Bollywood, suma colosală primită pentru ...
Bugetarii români cu salarii de nababi. Angajații instituțiilor de stat câștigă și 41.000 de lei pe lună
Bugetarii români cu salarii de nababi. Angajații instituțiilor de stat câștigă și 41.000 de lei ...
Amenzi 2025. INTERZIS să faci acest lucru în aer liber! Sancțiunea poate ajunge la 200.000 de lei!
Amenzi 2025. INTERZIS să faci acest lucru în aer liber! Sancțiunea poate ajunge la 200.000 de lei!
De unde vine obsesia lui Trump pentru majorarea taxelor. Dezvăluirile apropiaților săi. ” Vor trebui să plătească pentru a avea acces prin ‘ușa de aur’ ”
De unde vine obsesia lui Trump pentru majorarea taxelor. Dezvăluirile apropiaților săi. ” Vor trebui ...
Piedone a pus ochii pe furnizorii de energie și amenință cu ”amenzi enorme”. ”Vin facturi și zic ‘am greșit’, dar îți ia banii din cont”
Piedone a pus ochii pe furnizorii de energie și amenință cu ”amenzi enorme”. ”Vin facturi și ...
E ordin de la Ministerul Finanțelor! Ce trebuie să facă românii până la 25 iunie. Se acordă bonificație unei anumite categorii
E ordin de la Ministerul Finanțelor! Ce trebuie să facă românii până la 25 iunie. Se acordă bonificație ...