- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cea mai rapidă mașină electrică a fost confirmată oficial! Viteza la care Tesla nici nu speră. Japonezii au demonstrat, din nou, imposibilul

14 Jul, 18:19 • Garey Amyra
Japonezii au demonstrat că mașinile lor sunt printre cele mai puternice. Un nou record mondial pentru viteza unei mașini electrice a fost stabilit de compania japoneză Aspark.
Cea mai rapidă mașină electrică a fost confirmată oficial! Viteza la care Tesla nici nu speră. Japonezii au demonstrat, din nou, imposibilul

Compania japoneză Aspark se poate lăuda cu o ”mașină spațială”!

Te-ar putea interesa și Românii își cumpără mașini pe bandă rulantă! Cu cât au crescut vânzările în luna mai

Hypercarul electric Aspark SP600 a atins o viteză de 438.6 kilometri pe oră. Autoturismul a depășit toate așteptările și a ridicat ștacheta în domeniul vehiculelor electrice de performanță.

Realizarea impresionantă demonstrează avansurile tehnologice și ambițiile companiilor în industria auto electrică.

Aspark SP600 reprezintă rezultatul colaborării dintre ingineri japonezi și europeni, fiind conceput special pentru a doborî recorduri.

De altfel, autoturismul a fost fabricat în Italia de către Manifattura Automobili Torino, o companie renumită pentru mașinile sale de performanță.

Cât despre hypercar-ul despre care vorbim, trebuie să știi că nu este doar o mașină electrică rapidă, ci și un simbol al inovației și al ingineriei de top.

Aspark SP600 a fost proiectată cu un singur scop, acela de a atinge viteze maxime care nu s-au mai văzut. Are o putere electrică impresionantă și poate atinge viteze maxime nemaivăzute.

Cu o structură aerodinamică și o putere electrică impresionantă, mașina a reușit să depășească vechiul record deținut de Rimac Nevera, care a atins 412 kilometri pe oră.

Performanța Aspark SP600 a fost verificată în cadrul facilității ATP din Papenburg, Germania, sub conducerea experimentatului pilot german Marc Basseng, campion mondial FIA GT1 în 2012, conform Automark.ro.

Recordurile sunt făcute pentru a fi doborâte, iar Aspark SP600 a demonstrat acest lucru în mod excepțional.

Mașina electrică Aspark SP600 a ridicat standardele

Cu Aspark SP600 care a stabilit un nou record de viteză, așteptările sunt mari pentru viitorul vehiculelor electrice de performanță.

Companiile de peste tot, inclusiv giganți cum ar fi Tesla, sunt în prezent motivate să inoveze și să îmbunătățească tehnologia electrică pentru a depăși aceste noi limite.

Dacă te întrebi care ar putea fi următorul obiectiv, ei bine, depășirea barierei de 450 de kilometri pe oră și, desigur, atingerea a 500 de kilometri pe oră.

Te-ar putea interesa și Piaţa auto din România, creștere modestă în 2024. Dacia domină în continuare topul celor mai vândute mașini

Companiile continuă să accelereze, iar viitorul mașinilor electrice pare foarte promițător, motiv pentru care, cu siguranță, din ce în ce mai mulți pasionați de viteză se vor gândi dacă să achiziționeze genul acesta de mașină.