- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cele mai ieftine mașini care îți fac portofelul fericit. Întreținerea e foarte accesibilă!

22 Oct, 17:32 • Bugiu ⁠Ana Maria
Atunci când aleg o mașină, mulți șoferi se concentrează pe prețul de achiziție, design și confort, neglijând costurile de întreținere, care pot transforma o alegere inițial avantajoasă într-o povară financiară pe termen lung. Iată 10 mașini accesibile care, pe lângă prețurile de vânzare reduse, oferă și costuri mici de întreținere, consum eficient de carburant și taxe scăzute.
Cele mai ieftine mașini care îți fac portofelul fericit. Întreținerea e foarte accesibilă!

Atunci când șoferii își aleg o mașină, de multe ori se concentrează pe prețul inițial, design și confort, dar neglijează unul dintre cele mai importante aspecte: costurile de întreținere. Multe autoturisme, deși sunt disponibile la prețuri tentante, pot deveni costisitoare pe termen lung din cauza întreținerii scumpe, reparațiilor sau taxelor ridicate, potrivit fanatik.ro.

Un clasament realizat de Daily Mail oferă o soluție pentru cei cu buget limitat, prezentând 10 dintre cele mai ieftine mașini, care nu doar că au prețuri accesibile, dar și costuri reduse de întreținere, consum redus de carburant și taxe mici.

Te-ar mai putea interesa și: Scăderi drastice la înmatricularea maşinilor electrice în UE! România întegistrează cu 40% mai puține

foto: mașini

Cele mai ieftine mașini care îți fac portofelul fericit. Întreținerea e foarte accesibilă!

Printre criteriile analizate în acest top se numără: prețul de vânzare, consumul, amortizarea, precum și costurile de reparație și întreținere. Așadar, alegerea corectă poate face diferența între o investiție inteligentă și una costisitoare. Pentru șoferii care țin cont de aceste detalii, o astfel de achiziție se poate dovedi avantajoasă.

„Există multe costuri asociate cu deținerea unei mașini, care sunt adesea trecute cu vederea, influențând șoferii după ce s-au despărțit deja de banii lor. Afișarea cu acuratețe a tuturor costurilor de funcționare asociate cu deținerea unei mașini înseamnă că nu există surprize neașteptate la șase luni sau trei ani.

Înțelegerea și luarea în considerare a costurilor este importantă înainte de a vă angaja să cumpărați o mașină. Ajutând șoferii să calculeze costurile implicate de un vehicul de care sunt interesați și având atât de multe opțiuni disponibile, suntem încrezători că îi putem ajuta pe șoferi să decidă asupra unui vehicul de mare valoare, care este ieftin de rulat”, a precizat Andrew Turner de la HPI pentru sursa citată.

În clasamentul celor mai ieftine mașini din Marea Britanie, Dacia Sandero iese în evidență ca fiind cea mai accesibilă opțiune, având cele mai mici costuri de întreținere și un consum redus de carburant. Alături de Sandero, Dacia Duster se numără printre modelele ieftine, ocupând o poziție mai puțin favorabilă în clasament, dar fiind apreciată pentru costurile scăzute de întreținere.

Pe lista mașinilor economice se regăsesc și alte modele, cum ar fi Suzuki Ignis, Fiat Panda și Suzuki Swift, toate fiind opțiuni bune pentru cei care caută vehicule accesibile. De asemenea, Citroen C3, MG3, Toyota Aygo X, Kia Picanto și Hyundai i10 sunt incluse în acest top.

Te-ar mai putea interesa și: Mai puțin de 25.000 de euro pentru mașini electrice! Ce oferte vor avea românii în 2025 la autoturisme?