- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cele mai mici și cele mai mari costuri de întreținere a mașinilor. Rezultatele sondajului ne iau prin surprindere

16 Aug, 11:45 • Bugiu ⁠Ana Maria
Noul sondaj arată care sunt mașinile cu costurile de întreținere mici și foarte mari. Rezultatele sunt surprinzătoare pentru șoferi.
Cele mai mici și cele mai mari costuri de întreținere a mașinilor. Rezultatele sondajului ne iau prin surprindere

Atunci când achiziționezi un vehicul, costurile de întreținere este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont. Dacă facem o comparație între mașinile electrice și cele tradiționale, cu motoare cu ardere internă, cele electrice câștigă teren în ceea ce privește aceste costuri, potrivit ziare.com.

Surprinzător, totuși, sondajul recent arată că mașinile Tesla sunt printre vehiculele cu cele mai scăzute cheltuieli de întreținere. Aceste rezultate ar putea influența șoferii să achiziționeze în viitor mașini electrice. Mai mult decât atât, acestea sunt și prietenoase cu mediul înconjurător și motoarele lor sunt proiectate cu mai puține componente, de aceea riscul defecțiunilor este mai scăzut.

Te-ar putea interesa și: Elon Musk nu dă înapoi cu niciun proiect! Tesla va folosi roboți umanoizi în fabricile sale. De când va fi posibil

foto: costuri de întreținere mașini

Cele mai mici și cele mai mari costuri de întreținere ale mașinilor

Un alt avantaj al vehiculelor electrice este faptul că ele nu necesită schimburi regulate de ulei, iar frânele sunt mai durabile, ceea ce nu putem spune despre mașinile tradiționale.

Sondajul a analizat costurile de întreținere a mașinilor pe perioade cuprinse între 1-5 ani și 6-10 ani. Mașinile Tesla s-au dovedit a fi cu cele mai mici costuri în ambele perioade. Nu este cazul și mașinilor de lux, care, după 5 ani, costurile sunt din ce în ce mai mari.

Cel mai scump vehicul de întreținut este Land Rover, unde costurile cresc de la al 6-lea an până la 10.Comparativ cu Tesla, care a încorporat tehnologia în întreținerea de zi cu zi a vehiculelor sale, Land Rover nu stă bine la acest capitol.

Deoarece foarte multe probleme se pot rezolva fără intervenție fizică în mașină, compania Tesla a reușit să reducă vizitele la service ale proprietarilor. În plus, compania a menționat că nu se bazează pe veniturile din vânzarea de produse de schimb.

Cu toate aceste avantaje, există un dezavantaj care îi face pe mulți să se răzgândească. În caz de accident, costul reparațiilor este uriaș. Piesele de schimb sunt rare, iar mașinile Tesla sunt complexe, acest combo crescând costurile pentru reparații foarte mult.

Șoferii, potențialii cumpărători trebuie să ia în calcul și această posibilitate, deoarece ar putea influența în mod negativ costurile de întreținere a mașinii.

Te-ar putea interesa și: Cădere spectaculoasă a veniturilor Tesla în primul semestru al 2024. Ce plănuieşte Elon Musk