- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cele mai potrivite mașini calitate-preț în 2024. Ce să alegi pentru a reduce cheltuielile

26 Jul, 11:31 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ce mașini să alegi pentru a reduce costurile în 2024. Cumpărătorii trebuie să ia în considerare toate aceste lucruri.
Cele mai potrivite mașini calitate-preț în 2024. Ce să alegi pentru a reduce cheltuielile

În 2024, tarifele pentru orice tip de produs sunt foarte mari. Când vine vorba de mașini, prețurile lor sunt un factor important pentru un șofer care alege să își cumpere o mașină, deoarece nu scapi doar cu prețul achiziției. Cheltuielile de întreținere și operare pe termen lung sunt printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când faci această achiziție, potrivit playtech.ro.

Te-ar putea interesa și: Semne ale crizei! Leoni concediază 10% din personalul fabricilor din Bistrița din cauza scăderii comenzilor pentru mașini electrice

foto: mașini

Costurile pe care trebuie să le ai în vedere, pe lângă costul inițial al mașinii

Trebuie să ai în vedere și:

  • costurile de asigurare
  • impozitele
  • combustibilul
  • întreținerea regulată
  • schimburile de ulei
  • reviziile
  • reparațiile
  • consumul de combustibil
  • eficiența energetică

Într-un context în care prețurile combustibilului sunt volatile, este foarte important să ai în vedere și consumul de combustibil și eficiența energetică. Mai mult, valoarea de revânzare a mașinii poate influența decizia de cumpărare, deoarece un vehicul cu o valoare reziduală mai mare poate reduce impactul financiar pe termen lung.

Cele mai potrivite mașini calitate-preț în 2024

În Europa, prețurile mașinilor au crescut, în medie, în ultimii 5-6 ani, cu 40-50%. Prețul mediu al automobilelor subcompacte a crescut cu 73% în perioada 2014 – 2024 (sub 15.000 € nu mai există decât 4 modele noi – Dacia Sandero, Citroën C3, Fiat Panda și Mitsubishi Space Star).

Dacia Sandero

Dacia Sandero este pe primul loc în rândul vânzărilor la mașini din Uniunea Europeană, în primele 6 luni ale anului 2024. În România, este pe locul al treilea, însă. Versiunea Sandero City, lansată recent, are dotări moderne și este la un preț foarte bun. Cu un motor pe benzină de 1.0 litri și 65 CP, această variantă vine echipată cu aer condiționat, pilot automat și sistem Media Control.

Farurile cu LED și senzorii de lumină adaugă un plus de confort și siguranță. Prețul pentru Sandero City începe de la 12.400 de euro cu TVA inclus, făcând-o alegerea ideală pentru cei care caută un vehicul economic și ușor de întreținut.

Skoda Fabia

Mașina cu un raport excelent calitate-preț este chiar Skoda Fabia. Mașina este un autoturism de clasă mică, produs de compania cehă Skoda Auto. Lansată inițial în 1999, vehiculul a ajuns la a patra generație în anul 2021, fiind apreciat cel mai des pentru designul practic și eficiența consumului de combustibil.

Modelul de anul acesta este dotat cu un motor de 1.0 litri care dezvoltă 80 CP și este asociat cu o transmisie manuală în 5 trepte. Skoda Fabia este mașina perfectă pentru utilizarea zinică, iar cel mai mic preț oferit pentru o astfel demașină este de 15.940 de euro, unul dintre cele mai bune costuri pentru calitatea unui vehicul. Mașina oferă un echilibru excelent între cost și performanță.

Hyundai i20

Hyundai i20 este o alegere tot mai repetată în rândul șoferilor. Este un vehicul de clasă mică, din ce în ce mai popular, iar modelul de bază este echipat cu un motor de 1.2 litri și 84 CP, oferind suficient spațiu și confort pentru patru pasageri.

Cu o transmisie manuală cu cinci trepte, Hyundai i20 este proiectată să răspundă nevoilor urbane ale șoferilor.

Prețul pentru cea mai accesibilă versiune a Hyundai i20 este de 15.173 de euro cu TVA inclus, fiind o opțiune solidă pentru cei care își doresc un vehicul modern și economic.

Modelele prezentate se remarcă prin calitatea și prețul oferite, reprezentând un echlibru între cele două. Printre cele mai importante criterii de selecție în alegerea lor de către consumatori, se numără consumul de combustibil, eficiența energetică și costurile pentru întreținere.

Te-ar putea interesa și: 79% dintre români aleg mașini second-hand mai noi, în medie cu 5 ani, contribuind la o reducere globală a emisiilor cu aproape 10%