- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Costurile care te așteaptă, dacă vrei să înlocuiești bateria la mașinile electrice!

29 Sep, 15:37 • Bugiu ⁠Ana Maria
Costul înlocuirii bateriei la mașinile electrice este, uneori, descurajant pentru proprietarii acestor vehicule. Deși vehiculele electrice (VE) au câștigat popularitate în ultimele două decenii, există și mari provocări financiare pentru întreținerea acestora.
Costurile care te așteaptă, dacă vrei să înlocuiești bateria la mașinile electrice!

Costul înlocuirii bateriei la mașinile electrice este descurajant pentru proprietarii acestor vehicule. Deși vehiculele electrice (VE) au câștigat popularitate în ultimele două decenii, devenind considerate viitorul industriei auto, vin cu provocări financiare pe care le implică deținerea și întreținerea acestora.

Unul dintre cele mai semnificative costuri este, fără îndoială, înlocuirea bateriei, care poate să fie extrem de costisitoare și poate lăsa proprietarii într-o situație financiară delicată, potrivit capital.ro.

Bateria este inima unui vehicul electric și, din păcate, aceasta nu durează la nesfârșit. După un anumit număr de cicluri de încărcare, capacitatea bateriei începe să scadă, ceea ce afectează autonomia mașinii. În cazul în care autonomia devine insuficientă, înlocuirea bateriei devine o opțiune inevitabilă.

Te-ar mai putea interesa și: Norvegia, prima ţară care are mai multe maşini electrice decât pe benzină. Fără combustibili fosili pe şosele până în 2025!

foto: mașini electrice

Costurile care te așteaptă, dacă vrei să înlocuiești bateria la mașinile electrice!

VW E-Golf

Un exemplu este VW E-Golf, ale cărui modele mai vechi ofereau o autonomie de aproximativ 124 de mile. Modelul din 2017 a îmbunătățit această autonomie la 186 de mile. Costul estimat pentru înlocuirea completă a bateriei este de cel puțin 23.000 USD. Proprietarii pot opta, de asemenea, pentru recondiționarea bateriei sau înlocuirea doar a celulelor defecte, însă aceste opțiuni rămân în continuare costisitoare.

Smart Fortwo

Mașina electrică Smart Fortwo, care a fost lansată în 2007, avea o autonomie de doar 83 de mile, fiind utilă mai ales în orașe. Costul mediu al înlocuirii bateriei pentru acest model variază între 18.000 și 20.000 USD.

BMW i3

BMW i3, care a fost prezentat pentru prima dată în 2013, are o capacitate de 22 kWh și o autonomie inițială de 81 de mile. Cu o nouă versiune lansată în 2017, care promitea o autonomie mai bună, costul de înlocuire pentru bateria originală a fost estimat la aproximativ 16.000 USD.

Tesla Roadster

Tesla Roadster, unul dintre primele vehicule electrice de performanță, are costuri de înlocuire a bateriei estimative de 29.000 USD.

Nissan Leaf

Printre cele mai accesibile opțiuni de vehicule electrice, Nissan Leaf oferă costuri de înlocuire a bateriei între 5.500 și 9.500 USD, în funcție de capacitate.

Toyota Prius

În cazul modelului hibrid Toyota Prius, bateria are o durată de viață mai lungă, fiind necesară înlocuirea la fiecare 8-10 ani sau între 120.000 și 160.000 de mile. Costul pentru înlocuirea bateriei se situează între 2.000 și 4.000 USD, ceea ce îl face mai accesibil în comparație cu alte vehicule electrice.

Te-ar mai putea interesa și: Prăbușire șoc în piața auto din UE! Vânzările de mașini electrice, în declin dramatic!