- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cu ce dotări vine noul Dacia Duster. Prețul celui mai ieftin SUV al momentului

26 Sep, 22:58 • Bugiu ⁠Ana Maria
Cât costă Dacia Duster III? Atenția românilor este îndreptată către cel mai accesibil SUV din această perioadă.
Cu ce dotări vine noul Dacia Duster. Prețul celui mai ieftin SUV al momentului

Dacia a scăzut mult timp prețurile pentru modelele sale, iar atenția multor români s-a îndreptat către prețul celui mai accesibil Duster III nou. Această a treia generație a SUV-ului, fabricată la Mioveni, a reușit să câștige popularitate în rândul consumatorilor din Germania, Franța și Spania, unde vânzările au înregistrat cifre notabile, potrivit bugetul.ro.

Prețul modelului Duster III a suferit o reducere de 1.800 de euro, astfel încât suma pe care un potențial cumpărător trebuie să o achite pentru varianta de bază a acestui SUV a scăzut de la 18.800 de euro la 17.050 de euro.

Duster III Essential vine echipat cu motorul ECO-G 100, care permite funcționarea pe benzină și pe GPL, ceea ce îi conferă o autonomie combinată de aproximativ 1.000 de kilometri. Motorul de 1.0 litri dezvoltă o putere de 100 de CP și este asociat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, iar acest model nu dispune de tracțiune integrală.

Te-ar mai putea interesa și: Cum arată cel mai scump Duster din istorie. Șoferii plătesc peste 42.000 de euro pentru mașină

foto: Dacia Duster

Cu ce dotări vine noul Dacia Duster. Prețul celui mai ieftin SUV al momentului

În ceea ce privește dotările, Duster III Essential este bine echipat, având:

  • aer condiționat manual
  • geamuri electrice în față
  • oglinzi cu reglaje electrice și încălzite
  • senzori de parcare spate
  • asistent pentru menținerea benzii
  • frânare automată în caz de urgență
  • pilot automat

Un alt aspect interesant este capacitatea rezervorului: atât cel de benzină, cât și cel de GPL au o capacitate de 50 de litri fiecare. Duster III a fost lansat în această primăvară și a obținut deja vânzări remarcabile în diverse piețe europene, în special datorită reducerii de preț.

Deși Duster III este un model foarte apreciat, nu este cel mai bine vândut autoturism de la Dacia în Europa în prima jumătate a anului 2024. Această distincție îi revine modelului Sandero, care a înregistrat vânzări mai mari decât Volkswagen Golf și Renault Clio, având 143.000 de unități vândute.

Succesul modelului Sandero a continuat și în luna august, când s-au vândut 15.653 de unități, cu 2.243 mai multe decât Tesla Model Y, care a înregistrat 13.410 unități.

Te-ar mai putea interesa și: Cum arată viitorul Dacia, dincolo de Duster și Bigster? Ce modele vrea să lanseze până în 2030