- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cum sunt plătiți angajații Automobile Dacia și cine primește bonusuri de 12.000?

30 Sep, 19:17 • Mălureanu Rebecca
Printre cele mai mari firme din România, Automobile Dacia, are pe lângă mecanici și alte specializări. În companie lucrează de la operatori financiari până la manageri care beneficiază de anumite recompense salariale în funcție de rol și experiență.
Cum sunt plătiți angajații Automobile Dacia și cine primește bonusuri de 12.000?

Automobile Dacia este considerată una dintre cele mai mari firme din România, divizată în Proiectare și Inginerie (Renault Technologie Roumanie), Producție (uzina de la Mioveni) și Comercializare Autovehicule (Renault Commercial Roumanie), compania deține un număr ce depășeste 13.000 de angajați.

Ce salarii au angajații Dacia?

Dacia are, pe lângă mecanici, și alte specializări în cadrul acesteia, pornind de la operatori financiari, până la manageri.

Mulți români s-au întrebat de-a lungul timpului, cum sunt plătiți angajații de la Automobile Dacia, iar site-ului UndeLucrăm, ne oferă informațiile de care avem nevoie.

Automobil Dacia
Automobil Dacia

Excluzând salariile de bază, o mare parte din angajații Dacia beneficiază de bonusuri semnificative, formate din tichete de masă sau recompense anuale care pot ajunge până la 12.000 de lei, în cazul funcției de manager care are 16 ani de experiență.

Vezi și: Renașterea legendei Dacia 1300! Mașina revine în forță în 2024, în viziunea unui designer francez

Diferențele ăn salariile de bază apar la nivelul rolului pe care îl ocupă angajatul și de experiența fiecăruia. Un operator financiar, cu doar un an de experiență, ajunge să câștige 4.500 de lei într-o lună. Acesta reprezintă salariul mediu oferit pe un post de entry-level, dar care este semnificativ mai mare decât cel al unui automatist stagiar, care nu depășește 2.000 de lei pe lună.

Un manager, însă, cu o experiență de 16 ani primește un salariu de 9.000 de lei pe lună. Un project manager la începutul carierei are un salariu de 6.000 de lei, la care se adaugă diferite bonusuri care pot ajunge până la 300 de lei în fiecare lună.

Printre rolurile importante din cadrul Dacia este și cel de Engineering Team Leader, unde la cinci ani de experiență, un angajat ajunge să câștige 6.000 de lei pe lună. Chiar dacă salariul este același ca și pentru project managerul de entry level, responsabilitățile sunt destul de diferite în funcție de departamentul sau proiectul la care lucrează.

Angajații Dacia beneficiază și de diverse bonusuri, pe lângă salariul lunar, fapt care influențează major pachetul salarial total. Managerilor li se oferă un supliment lunar de 800 de lei format din tichete de masă, ceea ce crește venitul lunar până la aproape 10.000 de lei. Și asta nu e tot! Aceștia sunt recompensați anual cu un bonus suplimentar de 12.000 de lei, ceea ce le crește și mai mult veniturile.

Pentru project managerii de entry level, bonusurile lunare sunt mai mici, în jur de 300 de lei.

Toate detaliile referitoare la salariile și bonusurile menționate aici au fost transmise în mod anonim de către angajații Dacia, în lunile august și septembrie pe site-ul UndeLucrăm.

Te-ar mai putea interesa și: O fabrică importantă din România se închide. Peste 57 de angajați au fost concediați colectiv