- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia pregătește schimbări importante. Când va fi lansat Dacia Logan facelift

15 Sep, 10:43 • Preda Silvia
Dacia pregătește o versiune actualizată a modelului Logan.
Dacia pregătește schimbări importante. Când va fi lansat Dacia Logan facelift

Dacia Logan va primi o restilizare importantă, așteptată să fie lansată la finalul anului viitor, arată playtech.ro. Anunțul oficial privind restilizarea Logan 3 a fost făcut de Mihai Bordeanu, managing director al Dacia Brand South Eastern Europe.

Bordeanu a transmis că acest facelift major este programat pentru sfârșitul anului 2025. Dacia Logan, un model emblematic pentru piața auto românească, a dominat anul trecut vânzările auto în țara noastră.

Peste 14.000 de unități au fost vândute anul trecut, iar noua generație Logan promite să fie un model modern. Specificațiile tehnice nu au fost încă dezvăluite, dar cu siguranță Dacia pune accent pe modernizarea acestui model.

Este de așteptat ca noul Logan să includă îmbunătățiri mari în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil, tehnologiile de siguranță și conectivitate, arată sursa citată.

Anul viitor nu va fi doar anul restilizării Logan, ci vor fi și alte lansări strategice.

Citește și: Dacia lansează modelul aniversar Logan XX, la 20 de ani de la lansarea primului model. Cât va costa

Dacia
Dacia

În 2023, topul celor mai vândute cinci modele auto din România a fost ocupat integral de gama Dacia. Clasamentul vânzărilor pe modele este condus de Logan – cu 14.269 de unităţi, în creştere cu 25% faţă de cele 11.401 vehicule înmatriculate în 2022. Pe locul secund se situează Duster, cu 10.908 de unităţi (10.161 de vehicule, în anul precedent), iar pe poziţia a treia se află Sandero, cu 9.896 unităţi comercializate în 2023, cu un plus de 16,9%, comparativ datele din 2022.

De asemenea, cu cele 6.875 de unităţi vândute, Dacia Spring a continuat să fie şi în 2023 cel mai popular model electric de pe piaţa din România.

Dacia este prezentă în 44 de ţări, de pe patru continente

Înfiinţată în anul 1966, Dacia este cel mai important constructor de automobile din România, liderul pieţei auto locale şi cel mai important exportator.

Constructorul auto Dacia a înmatriculat, pe parcursul anului trecut, un număr de 46.124 de vehicule pe piaţa din România, în creştere cu 14,8% faţă de cele 40.179 de unităţi comercializate în 2022

Vezi și: CEO-ul Horse, companie ce deţine uzina Dacia, crede încă în piaţa automobilelor cu combustie: „Va fi nevoie de tehnologiile de ardere timp de cel puţin 15 până la 20 de ani”