- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Decizia care transformă regulile jocului! Mașina se mută obligatoriu de pe locul de parcare plătit

26 Sep, 21:02 • Bugiu ⁠Ana Maria
Chiriașii locurilor de parcare din București vor fi obligați să le elibereze, conform unei noi decizii a Consiliului Local. Această schimbare a generat nemulțumiri, deoarece mulți cetățeni consideră măsura excesivă și lipsită de utilitate.
Decizia care transformă regulile jocului! Mașina se mută obligatoriu de pe locul de parcare plătit

Într-o schimbare majoră a reglementărilor, chiriașii locurilor de parcare rezidențiale din Sectorul 3 vor fi obligați să elibereze aceste parcări lunar, nu săptămânal, pentru a facilita activitățile operatorului de salubritate, potrivit capital.ro.

Decizia, adoptată pe 26 septembrie de Consiliul Local, impune cetățenilor să respecte un program lunar care va fi anunțat de operator. Nerespectarea acestei reguli va atrage sancțiuni conform hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 124 din 2008.

Te-ar mai putea interesa și: Bucureștenii sunt revoltați! Loc de parcare, la preț de garsonieră, la marginea Capitalei. „Se vinde cu tot cu mașină?”

foto: parcare

Decizia care transformă regulile jocului! Mașina se mută obligatoriu de pe locul de parcare plătit

Lucian Judele a exprimat nemulțumiri cu privire la noile reguli de parcare din Sectorul 3, spunând că în ultimele 50 de zile a primit numeroase mesaje de la cetățeni care se plâng de modul în care aceste măsuri sunt implementate. El consideră că obligația de a muta mașina săptămânal este o măsură excesivă, având în vedere că multe trotuare din sector nu beneficiază de spălare adecvată.

Judele a afirmat că spălarea pe sub mașini în fiecare săptămână nu este utilă și reprezintă o risipă a banului public.

„Cred că în ultimele 50 de zile am primit extrem de multe mesaje de la cetăţenii Sectorului 3, nemulţumiţi de modul în care au fost aplicate aceste noi reguli.

Mutarea maşinii în fiecare săptămână mi se pare o măsură un pic abruptă, având în vedere că în Sectorul 3 avem trotuare care încă nu se spală.

Să spălăm pe sub maşini în fiecare săptămână cred că duce doar la risipirea banului public, în realitate nu foloseşte, ba chiar pentru unii care lucrează în ture sau care au gărzi mutarea maşinii în fiecare săptămână poate fi greu de realizat, dar cea mai mare problema este că noi cheltuim nişte bani pe care am putea să îi cheltuim în alte părţi.

Şi anume, în loc să spălăm pe sub maşini în fiecare săptămână, am putea să spălăm trotuarele din Sectorul 3, care nu sunt spălate – unele – de foarte mult timp”, a punctat Lucian Judele.

În luna august, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a înaintat o cerere către Primăria Sectorului 3, solicitând abrogarea unei hotărâri a Consiliului Local pe care o consideră abuzivă. Hotărârea impune posesorilor de autorizații de parcare din sector să elibereze locurile de parcare în fiecare vineri, fără excepție, pentru activitățile de curățenie.

FACIAS argumentează că aceste reglementări sunt excesive și disproporționate, ținând cont de numeroasele motive legitime pentru care cetățenii ar putea să nu respecte cerințele primăriei.

Te-ar mai putea interesa și: Primăria din România care scoate la licitație mașinile ridicate din parcare! Lista prețurilor