Fabrica se va intinde pe 4 hectare si va produce pompe si injectoare de inalta tehnologie pentru sistemele de injectie diesel ale masinilor Ford, Renault-Nissan, Daimler Chrysler, Hyundai Kia, Peugeut, Volvo si Ssangyong.
Potrivit directorului de inginerie Delphi Diesel Systems, Michel Stanciu, pana la sfarsitul anului 2008 va fi investita o suma de 30 milioane euro si vor fi create 300 de locuri de munca.
„Pana in anul 2012, investitia va ajunge la peste 100 milioane euro si vom crea 1.000 locuri de munca”, a declarat, miercuri, Michel Stanciu, citat de NewsIn.
Potrivit reprezentantilor Delphi, investitia va demara in luna noiembrie a acestui an, iar fabrica va fi finalizata in doi-trei ani. Delphi nu a identificat inca un amplasament pentru viitoarea fabrica, suprafata necesara totala fiind de 16 hectare, potrivit lui Michel Stanciu.
Prin noul amplasament, Delphi isi consolideaza capacitatea de productie a sistemelor de injectie diesel, grupul administrand acum 13 unitati specializate in domeniul sistemelor de control si comanda a motoarelor diesel, fiind prezent in Brazilia, Coreea, India, Turcia, Mexic, Franta, Spania si Marea Britanie.
Delphi este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente electronice si sisteme de transport, inclusiv trenuri de rulare, sisteme de directie, sisteme termale si tehnologii de divertisment folosite la automobile. Tehnologia Delphi mai este folosita in domenii precum informatica, telecomunicatiile, energia si medicina.
Delphi Corporation, cu sediul in orasul Troy din statul Michigan (SUA), are 159 de unitati de productie in 36 de tari, cu un total de 171.000 de angajati. Corporatia a realizat anul trecut vanzari in valoare de 26,4 miliarde dolari.
Delphi a intrat sub incidenta legii falimentului in Statele Unite acum doi ani, iar anul trecut, reprezentantii companiei au declarat ca vor inchide sau vinde 21 din cele 29 de fabrici de pe teritoriul SUA si au precizat ca operatiunile comerciale din afara SUA nu vor fi afectate de situatia din America.