Metoda de privatizare dezvoltata de Ministerul Finantelor va presupune ca atat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cat si SIF Oltenia vor renunta la pachetele de actiuni detinute in companie, de 72,4%, respectiv 22,06%, relateaza NewsIn.
AVAS va negocia vanzarea actiunilor in numele SIF Oltenia, dar si in numele altor actionari minoritari care isi vor exprima intentia de a vinde.
Investitorii participanti in procesul de privatizare trebuie sa aiba o cifra de afaceri de minim 10 miliarde de euro si o productie de minim un milion de autoturisme pe an pentru a se califica.
Vanzarea pachetelor de actiuni se va face prin metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, in doua etape, cu oferta initiala cu conditii unice pentru toti ofertantii, dupa care urmeaza oferta finala imbunatatita.
Dupa depunerea ofertelor finale, imbunatatite si irevocabile, Comisia de privatizare va stabili oferta care intruneste cel mai mare numar de puncte, prin aplicarea grilei de punctaj din Memorandumul privind strategia de privatizare propusa pentru SC Automobile Craiova, respectiv numarul de automobile produse anual si gradul de integrare al productiei.
Automobile Craiova, societate in administrarea AVAS, detine in totalitate compania Daewoo Automobile Romania, societate infiintata in 1994. In anul 1999, Grupul Daewoo a intrat in faliment si a fost preluat, exceptand fabrica din Romania, de General Motors.