- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Grindeanu dă alarma! Mobilizare de urgență pentru finalizarea autostrăzii! Constructorii au termen limită până în noiembrie

26 Sep, 23:20 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mobilizat de urgență constructorii pentru finalizarea lucrărilor la loturile 1 și 2 ale autostrăzii Ploiești-Buzău. Ce a mai spus ministrul după vizita de pe șantierul autostrăzii.
Grindeanu dă alarma! Mobilizare de urgență pentru finalizarea autostrăzii! Constructorii au termen limită până în noiembrie

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a publicat pe pagina oficială de Facebook că a solicitat constructorilor o mobilizare mai eficientă pentru finalizarea lucrărilor la loturile 1 și 2 ale autostrăzii Ploiești-Buzău, în cadrul unei vizite pe șantierul acestei autostrăzi, care are o lungime totală de 63,25 kilometri.

Te-ar mai putea interesa și: Apare o nouă autostradă în România. Sorin Grindeanu anunță primul lot de 40 de kilometri

foto: Sorin Grindeanu / sursa foto: Sorin Grindeanu/Facebook

Grindeanu dă alarma! Mobilizare de urgență pentru finalizarea autostrăzii! Constructorii au termen limită până în noiembrie

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a efectuat o vizită de inspecție pe șantierul Loturilor 1 și 2 ale Autostrăzii Ploiești-Buzău, care se întinde pe o lungime de 63,25 km, parte a Autostrăzii A7. În cadrul acestei vizite, Grindeanu a cerut constructorilor o mobilizare mai eficientă, în special în zonele critice, adică pasajele de la kilometrii 7 și 38, pentru a asigura deschiderea ambelor loturi până la sfârșitul lunii noiembrie.

Ministrul a subliniat, de asemenea, importanța finalizării Nodului Dumbrava tot în aceeași perioadă, ceea ce va permite conexiunea între Autostrada A3 (București-Ploiești) și secțiunea Autostrăzii A7, dintre Dumbrava și Pietroasele.

În lipsa finalizării Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău), descărcarea de pe primele două loturi va fi realizată provizoriu la kilometru 47,8, în DN2 și DN1B. Grindeanu a exprimat așteptări clare de progres rapid, accentuând că trebuie să se finalizeze lucrările pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră din țară.

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor pe Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești-Buzău (63,25 km), parte a #A7.

Le-am solicitat constructorilor să se mobilizeze mai bine în punctele critice (pasajele de la km 7 și km 38), pentru ambele loturi să poată fi deschise la sfârșitul lunii noiembrie!

În plus, le-am cerut să ia toată măsurile pentru ca Nodul Dumbrava să fie finalizat tot la sfârșitul lui noiembrie, astfel încât să putem face conexiunea între Autostrada A3 (București-Ploiești) și această secțiune a Autostrăzii A7, între Dumbrava și Pietroasele.

Până la finalizarea Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești-Buzău descărcarea de pe primele două loturi ale acestei autostrăzi se va face la km 47,8, în formulă provizorie, în DN2 și DN1B”, a scris Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Se construiește cea mai așteptată autostradă din ultimii 35 de ani! Sorin Grindeanu: „Lucrările încep în primăvară”