- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Grindeanu uimește. Finalizare de 79% pe secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Posibilă deschidere anul acesta

06 Sep, 13:36 • Bugiu ⁠Ana Maria
Sorin Grindeanu a spus că lucrările autostrăzii Sibiu-Pitești sunt cel mai avansate pe primii 16 kilometri, pe care circulaţia ar putea fi deschisă anul acesta. Anunțul a fost făcut pe rețelele sociale.
Grindeanu uimește. Finalizare de 79% pe secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Posibilă deschidere anul acesta

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, pe pagina oficială de Facebook, după ce a verificat stadiul lucrărilor pe Secţiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti (A1), că progresul fizic este de 79%, adică unul „bun”.

Te-ar mai putea interesa și: Se construiesc noduri rutiere pe autostrăzile care pornesc din București. Cum vor fluidiza traficul

foto: autostrăzi

Grindeanu uimește. Finalizare de 79% pe secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Ploiești. Posibilă deschidere anul acesta

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat un progres fizic de 79% pe Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (A1), după o inspecție pe șantier. Secțiunea are o lungime de 30,35 km, între Pitești și Curtea de Argeș, iar cele mai avansate lucrări sunt pe primii 16 km, între Nodul Băiculești și Nodul Bascov. Grindeanu a menționat că este posibil ca circulația pe această porțiune să fie deschisă până la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut vineri, într-o postare pe Facebook.

”Progres bun pe Secţiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti (A1). Am verificat astăzi activitatea pe şantierul acestei secţiuni, unde constructorul italian a ajuns la un progres fizic de 79%. Din toţi cei 30,35 km ai acestei secţiuni, cuprinse între Piteşti şi Curtea de Argeş, cele mai avansate lucrări sunt pe primii 16 km (între Nodul Băiculeşti şi Nodul Bascov), pe care circulaţia ar putea fi deschisă anul acesta”, a arătat Grindeanu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Sorin Grindeanu a precizat că termenul contractual pentru finalizarea completă a Secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești este 2025. În luna mai, secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu a anunțat un progres fizic de peste 67% pentru această secțiune de 32 km. Tot atunci, a menționat că, până la sfârșitul anului, o parte din autostradă ar putea fi deschisă traficului.

Te-ar mai putea interesa și: Dorinel Umbrărescu, o nouă lovitură pe piața contrucțiilor: Și-a făcut fabrică de parapet metalic pentru autostrăzi