- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Încă un simbol auto românesc pe cale de dispariție? Un model Dacia ar putea fi scos de pe piață

21 Aug, 19:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Un model Dacia ar putea fi scos de pe piața auto. Renault ar fi luat decizia de a renunța la unul dintre cele mai populare modele.
Încă un simbol auto românesc pe cale de dispariție? Un model Dacia ar putea fi scos de pe piață

Renault ar fi luat decizia de a renunța la unul dintre cele mai populare modele Dacia. Compania ar dori să construiască un alt model în loc. Francezii spun că vor vine noul model la un preț accesibil, potrivit bugetul.ro.

Decizia ar putea fi legată și de situația la nivel global, în care tot mai mulți clienți renunță la vehiculele electrice, ca urmare a incidentelor neplăcute și a costurilor ridicate de întreținere, menționează sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Sorin Grindeanu s-a grăbit, firma lui Dorinel Umbrărescu a rămas cu lucrările în urmă pe Autostrada Moldovei: „Se promite marea cu sarea”. Când ar putea fi dată în folosință, de fapt, autostrada A7

foto: Dacia

Dacia- încă un simbol auto românesc pe cale de dispariție?

Spring va dispărea de pe piața auto. Renault twingo, în varianta electrică, ar fi modelul care va înlocui mașina Dacia. În Slovenia ar urma să se facă un singur model, conform datelor transmise de Luca de Meo, șeful companiei.

Conceptul a fost anunțat din luna noiembrie a anului precedent. Automobilul va costa aproape 20.000 de euro, bani pe care potențialii cumpărători i-ar putea achita prin împrumut bancar.

Spring ar putea exista doar dacă ar fi mai ieftin cu 5.000 de euro, ceea ce ar fi aproape imposibil. Una dintre variantele care ar mai scuti bani ar fi ca mașinile să fie construite în India sau Maroc, unde mâna de lucru este mai ieftină. Pe de altă parte, ar fi nevoie de un plan complet nou, care ar veni pe piață abia în 2028 sau 2029.

Renault ar dori să producă Dacia Sandero, care va apărea în 3 sau 4 luni. Modelele vor fi electrice și vor veni cu o variantă de propulsie complet electrică.

Compania ar vrea ca Dacia Sandero să fie cea mai ieftină variantă electrică din acest segment. O versiune mai simplă a acestuia ar putea fi după modelul Renault 5.

Pentru modelul cu zero emisii, clienții se vor putea bucura, ipotetic, de prețurile mici.

Te-ar putea interesa și: Undă verde pentru autostrada cerută de toți românii. Ministrul Grindeanu a dat vestea momentului