- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Invenția care va revoluționa piața auto din întreaga lume! O nouă baterie va schimba complet autonomia mașinilor electrice

25 Jun, 22:14 • Fundeanu Madalina
O nouă baterie pentru mașinile electrice promite că va revoluționa piața auto mondială. Ce beneficii aduce noua invenție a chinezilor.
Invenția care va revoluționa piața auto din întreaga lume! O nouă baterie va schimba complet autonomia mașinilor electrice

Compania Farasis Energy, originară din China, a prezentat recent o baterie avansată pentru mașinile electrice (VE). Noua invenție se laudă cu performanțe excepționale, conform știripesurse.ro.

O baterie din China pentru mașinile electrice va revoluționa piața auto mondială

Noua baterie poate funcționa perfect și la temperaturi extreme cuprinse între -30°C și 65°C. De asemenea, își poate menține până la 70% din capacitate chiar și după mai multe cicluri de încărcare.

Compania chineză a prezentat această tehnologie de ultimă oră în cadrul conferinței ASEAN Automotive Supply Chain, organizată în Thailanda.

Acest eveniment servește drept platformă pentru ca părțile interesate din industrie să ofere și să primească orice tip de informații legate de îmbunătățirea lanțului de aprovizionare, progresele tehnologice și strategiile de colaborare în sectorul auto din regiunea ASEAN.

Noua baterie, prezentată de Jack Peng de la Farasis Energy, a fost realizată pentru a excela în mediile cu temperaturi ridicate predominante în regiunea ASEAN. Aceasta se mândrește cu performanțe ridicate, standarde de siguranță stricte și o adaptabilitate robustă la temperatură.

Citește și: Telefonul cu cea mai mare baterie din lume, prezentat la Mobile World Congress 2024 de la Barcelona. Rezistă în stand by peste 90 de zile

baterie pentru mașinile electrice
baterie pentru mașinile electrice

Aceste tipuri de baterii pot rezista la peste 5 000 de cicluri cu o capacitate de peste 70%, ceea ce înseamnă o distanță remarcabilă de conducere de peste 1,6 milioane de kilometri.

Mai mult de atât, tehnologia bateriilor în stare semisolidă va îmbunătăți cu mult stabilitatea materialelor, asigurând în acest fel o durată de viață extinsă a bateriilor și promițând costuri reduse și o eficiență operațională mai mare pentru diverse modele de mașini.

Farasis Energy a acumulat o experiență de 27 de ani în domeniul tehnologiei bateriilor și a fost un jucător uriaș în industria auto.

Se știe la nivel mondial că această companie este un pionier în domeniul noilor tehnologii energetice inovatoare, introducând prima baterie cu ioni de sodiu din lume pentru mașinile electrice și acoperind o multitudine de segmente, inclusiv eVTOL, autobuze, autocare și altele.

Farasis Energy este cel mai important furnizor de baterii electrice din China în domeniul vehiculelor pe două roți și deține cea mai mare cotă de piață privind bateriile de litiu de înaltă performanță pentru motociclete electrice.

Mai mult de atât, compania este un partener esențial pentru brandul de motociclete electrice de lux ZERO, furnizând baterii pentru modelele lor.

Vezi și: Taxe mai mari pentru o categorie de mașini de la 1 iulie. Ce trebuie să știe șoferii