- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Lovitură pentru șoferii din București. Prețurile polițelor RCA vor fi mai mari

04 Sep, 17:02 • Preda Silvia
Lovitură pentru șoferii bucureșteni. Prețul polițelor RCA va crește de luna viitoare. Față de costurile RCA de la începutul anului, diferența se va simți acum la buzunar.
Lovitură pentru șoferii din București. Prețurile polițelor RCA vor fi mai mari

Polița RCA se plătește în funcție de vârsta șoferului, anul în care a fost făcută mașina, motorul acesteia dar nu în ultimul rând și localitatea în care este înscris autoturismul. Există deci tarife diferite, arată cancan.ro.

Autoritățile anunță că prețurile polițelor RCA vor crește din luna octombrie 2024. Mai nou, în București taxele sunt mai mari decât în alte orașe din România.

De exemplu, un șofer care are vârsta de 35 de ani și deține un autoturism din anul 2016, cu un motor cu capacitatea de 1685 cmc, a plătit pentru poliță în luna ianuarie suma de 3.152 lei. Din octombrie 2024, prețul aceleiași polițe va fi de 3.465 de lei.

Față de alte orașe din țară, prețurile la polițele RCA se anunță a fi mai mari cu 40% în București.

Citește și: Cum se modifică, de fapt, OUG 84. În ce condiții primesc înapoi permisul șoferii care refuză testul anti-drog

Șoferii din București vor plăti mai mult pentru polițele RCA

șoferi
șoferi

Potrivit șefilor ASF, măsura ar fi justificată.

Bucureștiul are un nivel foarte mare al frecvenței daunelor atât față de restul țării, dar și de alte capitale europene.

Suntem la 6,2%, în timp ce Praga este la 3,8%, Varșovia la 4,1%, Bratislava la 4%, Liubliana la 3,3% și doar Belgrad undeva la 5%. Când ai o frecvență atât de mare, e normal să ai și o primă RCA mai mare.

Acest tarif nu are rolul de a stabili prețul în piață. Este doar o informație care indică un trend, această evolutie de plus-minus 3% mai degrabă indică o stabilitate a prețurilor RCA, nu o creștere exponențială și nu o scădere spectaculoasă.

Vorbim de o stabilitate a tarifelor în piața RCA”, a declarat vicepreședintele ASF, potrivit Digi 24.

Vezi și: MAI schimbă legea pentru șoferii care au permisul de conducere eliberat în țări din afara UE