- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Marcel Ciolacu anunță venirea unui nou gigant în țară. „Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România”

20 Sep, 19:47 • Bugiu ⁠Ana Maria
Premierul României anunță un nou proiect în țară. Nokian Tyres este relocată în România și promite producerea de anvelope românești, din 2025.
Marcel Ciolacu anunță venirea unui nou gigant în țară. „Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a vorbit, în cadrul unei vizite de lucru la fabrica Nokian Tyres din Oradea, despre investiția de 650 de milioane de euro realizată de companie, cu sprijinul statului român, care a contribuit cu un ajutor de stat de 100 de milioane de euro, potrivit paginii sale oficiale de Facebook.

„Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România! Este impresionant ce am văzut la fabrica Nokian din Oradea, la o zi după inaugurarea oficială a investiţiei de 650 de milioane de euro, la care Guvernul a contribuit cu un ajutor de stat de 100 de milioane de euro!

Este o unitate la cel mai înalt standard, unde – până la sfârşitul acestui an – vor lucra 300 de angajaţi, iar până în 2025 vor ajunge la 500 de angajaţi, plătiţi la nivelul salariilor occidentale. Relocată din Rusia în România, fabrica Nokian este un exemplu al unei reuşite care reuneşte un investitor de calibru internaţional, autorităţi locale şi Guvernul României care a susţinut puternic o asemenea investiţie.

Pentru că parteneriatul cu mediul privat este cale asigură pentru dezvoltarea României”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Fabrica Nokian Tyres, relocată din Rusia în România, este o investiție majoră pentru economia locală. Unitatea va angaja, până la sfârșitul anului, 300 de persoane, iar până în 2025 se estimează că numărul angajaților va ajunge la 500.

Te-ar mai putea interesa și: Ciolacu răspunde ferm, după declarațiile lui Ciucă. Ce spune despre varianta în care Iohannis ar fi premierul României

foto: anvelope

Marcel Ciolacu anunță venirea unui nou gigant în țară. „Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România”

Marcel Ciolacu a anunțat și că acest model va fi utilizat pentru a construi Programul Național pentru Marea Industrie, cu un buget de 2 miliarde de euro. El a mai zis că prin exporturile de anvelope produse la Oradea, Nokian Tyres va deveni un adevărat „ambasador al României” pe plan internațional, consolidând imaginea țării ca un hub industrial competitiv.

Premierul și-a exprimat convingerea că succesul Nokian va atrage și alți mari investitori în România, amplificând astfel dezvoltarea economică și industrială a țării.

„Folosim acum modelul Nokian pentru a construi Programul Naţional pentru Marea Industrie, de 2 miliarde de euro. Pentru că firma finlandeză este, prin producţia românească exportată peste tot în lume, unul dintre cei mai mari ambasadori ai României în lume! De aceea, sunt convins că succesul Nokian va atrage şi alţi mari investitori în ţara noastră”, a susţinut prim-ministrul.

Te-ar mai putea interesa și: Va ajunge România în pragul dezastrului financiar? Marcel Ciolacu, anunț oficial după analiza Fitch: „Nu a fost un capăt de țară”