- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Mare atenție! Au început controale masive! RAR te lasă pe loc fără plăcuțele de înmatriculare

05 Aug, 11:12 • Bugiu ⁠Ana Maria
Au început controale masive RAR! Andra Arsintescu: „În două ore, au fost reţinute 12 certificate şi 6 plăcuțe de înmatriculare”
Mare atenție! Au început controale masive! RAR te lasă pe loc fără plăcuțele de înmatriculare

Vehiculele, inclusiv motocicletele, cu modificări necorespunzătoare au devenit o amenințare pe drumuri, ceea ce a determinat poliția din Capitală și inspectorii RAR să efectueze controale extinse și să impună sancțiuni severe.

În urma acestor verificări, 47 de șoferi au fost privați de certificatele de înmatriculare, potrivit capital.ro.

Te-ar putea interesa și: Cine poate merge direct la RAR cu buletinul? ITP-ul nu mai este obligatoriu

foto: RAR

RAR te lasă pe loc fără plăcuțele de înmatriculare

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) examinează complet autoturismele și motocicletele și orice nereguli identificate sunt penalizate sever.

S-a observat că foarte mulți șoferi din București au modificat sau chiar schimbat sistemele de evacuare, acțiune care crește poluare fonică în oraș.

Andra Arsintescu de la Brigada Rutieră a explicat că, în urma inspecțiilor efectuate de inspectorii RAR, au fost descoperite modificări neomologate la sistemul de evacuare al vehiculului, precum și probleme cu sistemul de iluminare frontal.

„În urma verificărilor inspectorilor RAR, s-a constatat faptul că acesta avea modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare, dar şi deficienţe la sistemul de iluminare faţă.

În mai puţin de două ore, au fost reţinute 12 certificate de înmatriculare şi au fost retrase 6 plăcuţe cu numărul de înmatriculare”, a declarat aceasta.

RAR a retras plăcuțele de înmatriculare ale multor vehicule, de la mașini până la motociclete, în urma verificărilor, fiind confiscate 28 de seturi. Polițiștii au aplicat amenzi în valoare de 75.000 de lei, în ultimele 3 zile.

Peste 130 de amenzi au fost date în Capitală, după ultimele verificări.

Doar într-o singură noapte au fost adte amenzi pentru:

  • pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor (11)
  • pentru modificări neomologate (9)
  • pentru alte deficienţe tehnice (51)
  • pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră (3)

Te-ar putea interesa și: Nu vei putea intra cu mașina, decât dacă plătești. Care sunt hotărârile luate de Guvern pentru anumite zone