- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Mașina din care se iese ridicând parbrizul, direct pe trotuar, prezentată la SAB. Intră trei pe un singur loc de parcare

07 Oct, 15:24 • Russo George
Salonul Auto București 2024 (SAB) a adus în prim-plan nu doar cele mai recente modele de mașini, ci și soluții ingenioase pentru a face față traficului tot mai sufocant din orașe. Printre cele mai interesante inovații s-au numărat mașinile minuscule, care pot parca câte trei pe un singur loc de parcare, și SUV-urile dotate cu corturi montate pe acoperiș, ideale pentru aventuri în natură.
Mașina din care se iese ridicând parbrizul, direct pe trotuar, prezentată la SAB. Intră trei pe un singur loc de parcare

Cercetătorii care au prezentat la SAB proiecte inovatoare au primit burse pentru a-și dezvolta ideile, punând accent pe viitorul mobilității. Un exemplu de ingeniozitate este un model care cântărește 500 de kilograme, are 20 de cai putere și o viteză maximă de 90 de kilometri pe oră.

„Este o mașină care poate fi parcată cu fața către trotuar, ieșirea se face pe trotuar. Acest lucru permite pe un loc de parcare normal să fie parcate trei astfel de autovehicule, pentru că nu ai nevoie de spațiu lateral”, a explicat Andrei Dumitrescu, reprezentant Microlino.

Microlino

Această abordare inovatoare evidențiază tendința de adaptare a vehiculelor la mediul urban.

Pentru pasionații de mașini de teren, un SUV proiectat special pentru excursii în off-road a atras atenția.

„Este o mașină de teren și poate fi accesorizată și folosită și pentru vacanță. Toate mașinile noastre sunt proiectate pentru excursii în off-road,” a spus Daniela Marin, reprezentant auto, potrivit Observatornews.

În plus, organizatorii au subliniat importanța noilor tehnologii și recunoașterea inovațiilor prin „bursa SAB”, o inițiativă care colaborează cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

250 de mașini clasice prezentate la SAB

„Este o strânsă colaborare cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Se numește bursa SAB,” a declarat Sorin Rădăcineanu, organizator Salonul Auto București.

Această bursă, cu o valoare de 5.000 de euro, a fost oferită pentru inovații precum frânarea cu inteligență artificială și sistemele de propulsie pneumatică.

Sistemele de siguranță, în special cele destinate prevenției incendiilor la mașinile electrice, au fost de asemenea prezentate.

„Una este o pătură rezistentă la foc până la 1.600 de grade,” a spus Geani Gheorghe, reprezentant firmă sisteme de siguranță.

De asemenea, pasionații de automobile au putut admira și o secțiune dedicată mașinilor clasice în curs de recondiționare, iar la eveniment au fost expuse 250 de modele, dintre care 12 au fost prezentate în premieră națională.

Citește și: Salonul Auto București SAB 2024. Cât costă un singur bilet la marele eveniment