- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Maşinile electrice la mâna a doua, tot mai cumpărate de români. Care sunt cele mai căutate modele

11 Jul, 19:54 • Russo George
Vânzările de mașini electrice la Carvago, deși încă reprezintă doar o fracțiune de unu la sută din totalul tranzacțiilor, au înregistrat o creștere semnificativă, conform unui nou studiu publicat de companie. Ponderea acestora a crescut cu aproape 50 la sută în ultimele 12 luni. Majoritatea cumpărătorilor de vehicule electrice second-hand se orientează către mașini cu o vechime de trei până la patru ani, cu până la 50.000 de kilometri parcurși și prețuri sub 22.000 de euro.
Maşinile electrice la mâna a doua, tot mai cumpărate de români. Care sunt cele mai căutate modele

Studiul sugerează că mașinile electrice second-hand sunt achiziționate în principal ca vehicule secundare pentru uz casnic, datorită costurilor reduse de funcționare. Aceasta evidențiază tendința în creștere a consumatorilor de a alege mașini electrice pentru avantajele economice și ecologice pe care le oferă, mai degrabă decât pentru a le folosi ca mijloace principale de transport.

Printre cele mai populare modele se numără Smart ForTwo EQ, Nissan Leaf, Audi e-Tron, VW ID.4 și VW ID.3, fiecare având caracteristici specifice care atrag cumpărătorii. Smart ForTwo EQ, de exemplu, deși nu a avut un mare succes ca mașină nouă, se vinde foarte bine pe piața second-hand datorită dinamismului său și autonomiei suficiente pentru utilizarea urbană. Motorul de 60 kW și autonomia reală de aproximativ 100 km sunt apreciate de cei care caută o mașină de oraș practică și economică.

Nissan Leaf, mai ales generația a doua lansată în 2017, a reușit să se impună ca una dintre cele mai accesibile mașini electrice cu cinci uși, datorită experienței acumulate în producția de vehicule electrice și designului său simplu, care contribuie la durabilitatea bateriei. Audi e-Tron, în schimb, reprezintă o opțiune de lux, oferind mult spațiu interior, performanțe ridicate și o autonomie de peste 350 km la o încărcare, potrivit Carvago.

Modelele electrice de VW, la mare căutare

VW ID.4 și VW ID.3 completează topul preferințelor, ID.4 fiind apreciat în special în România pentru forma sa de crossover și două variante de baterie. Deși există critici la adresa performanțelor sale comparativ cu alte modele din aceeași clasă, ID.4 rămâne o alegere populară datorită prețului corect pe piața second-hand. În același timp, VW ID.3 începe să înlocuiască treptat versiunea electrică a precedentului Golf, fiind apreciat pentru designul modern și tehnologia de asistență funcțională și utilă.

Citeşte şi: Studiu: Care este impactul folosirii aparatului de aer condiţionat asupra facturii de energie. 19% dintre români vor unul mai eficient