- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Mașinile electrice sunt criticate aspru! Consumer Reports: „Par să aibă mai multe probleme, din cauza tehnologiei folosite”

17 Dec, 10:54 • Fundeanu Madalina
Consumer Reports critică mașinile electrice. Principalele probleme evidențiate de publicația americană la vehiculele electrice sunt la motoare, la sistemele de încărcare și la baterii.
Mașinile electrice sunt criticate aspru! Consumer Reports: „Par să aibă mai multe probleme, din cauza tehnologiei folosite”

Celebra publicație Consumer Reports, din SUA, a publicat rezultatele evaluărilor de fialbilitate pentru anul 2023, în care publică clasamentul celor mai bune mașini, pe baza punctelor și numărului de defecte constatate de proprietari. Una dintre concluziile acestei serii de evaluări este legată de mașinile electrice, care par să aibă mai multe probleme, din cauza tehnologiei folosite, conform celor transmise de Profit.ro.

Consumer Reports critică mașinile electrice

Cele mai fiabile mașini din acest an, potrivit clasamentului Consumer Reports, sunt Lexus, Toyota și Mini, iar în continuarea clasamentului alte patru mărci japoneze depășesc mărcile europene Porsche și BMW. Clasamentul a fost realizat, ca în fiecare, an, pe baza datelor transmise de proprietarii de autovehicule. Publicația spune că pentru clasamentul 2023 au fost colectate informații despre 330.000 de vehicule, cu ani de fabricație 2020 – 2023.

Problemele observate atent și preluate în clasament se referă atât la detalii de funcționare, cât și la chestiuni minore, respectiv 20 de zone ce pot crea probleme. Sunt luate în calcul și frânele zgomotoase sau ornamentele care se desprind, dar și defecțiunile grave de la motor, cutie, baterii în cazul vehiculelor electrice și problemele de încărcare. Depinzând de gravitatea defectului, se acordă scoruri de fiabilitate de la 1 la 100, după care sunt luate în calcul și rezultatele din testele proprii, care se ponderează cu rezultatele studiului privind satisfacția clienților. Toate testele făcute de revistă sunt realizate cu mașini cumpărate de redacție.

Te-ar putea interesa și: Emirates caută români! Peste 200 de posturi sunt dispobibile, iar recrutările sunt în București

Maşini electrice
mașini electrice

Evaluarea și testele din 2023 au cuprins cele mai multe vehicule electrice, hibride și plug-in de până acum, în strânsă legătură cu creșterea ponderii acestora pe piață. Au fost introduse, prin urmare, trei noi zone de probleme, la motorul electric, la baterie și la încărcare. În total, la EV sunt 12 zone cu probleme, față de 17 zone la mașinile cu combustie și 19 la hibride. Cele mai multe sunt la PHEV, 20, pentru că au toate sistemele de la ambele tipuri de propulsie.

Cei de la Consumer Reports confirmă faptul că mașinile asiatice rămân cele mai fiabile, având un scor mediu de 63 din 100, ceea ce se vede și din faptul că șapte dintre cele mai fiabile 10 mărci sunt din Asia. Europenii au 46 din 100 scor mediu, fiind pe locul al doilea, iar mărcile americane sunt cele mai slabe, cu 39 de puncte. Caroseriile sedan rămân de asemenea cele mai fiabile, fiind urmate de hatchback-uri și wagon, în timp ce SUV-urile și pickup-urile au scoruri mai mici.

Din punct de vedere al propulsiei, surpriza vine de la mașinile electrice, unde sunt mai multe probleme decât la celelalte categorii. Cele mai puține probleme sunt la mașinile hibrid, iar cele mai multe la plug-in-uri. Într-o comparație cu mașinile pe benzină, mașinile electrice au cu 79% mai multe probleme, iar hibridele cu 26% mai puține.

Principalele probleme evidențiate de Consumer Reports la vehiculele electrice sunt la motoare, la sistemele de încărcare și la baterii. Sunt date exemplu Ford F-150 Lightning și Mustang Mach-E , Genesis GV60 , Hyundai Ioniq 5 , Kia Niro EV și EV6 , Subaru Solterra , Toyota bZ4X și Volkswagen ID.4, toate cu probleme la sistemele amintite. Media scorurilor obținute de vehiculele electrice a fost de 44 la caroserii sedan sau hatchback și 43 la SUV-uri, conform sursei citate.

Vezi și: Trucul simplu și eficient pentru a dezgheța mașina. Cum să scapi de minutele pierdute dis de dimineață

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...