- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

O bijuterie pe roți a ajuns la Registrul Auto Român. „Nu ne așteptam să vedem așa ceva aici!”

31 Aug, 11:44 • Preda Silvia
O mașină ajunsă la Registrul Auto Român (RAR) i-a uimit pe inspectori. „Nu ne așteptam să vedem așa ceva aici”, a spus unul dintre ei.
O bijuterie pe roți a ajuns la Registrul Auto Român. „Nu ne așteptam să vedem așa ceva aici!”

Inspecție inedită la Registrul Auto Român. O mașină rară și prețuită a atras atenția inspectorilor RAR. Era vorba despre un FIAT 850 Spider, un model clasic.

Modelul FIAT 850 Spider a fost lansat în 1968 și a fost produs până în 1973. Această mașină sport cu două locuri a fost proiectată și construită la fabrica Bertone din Torino. Caroseria lui Spider a fost considerată una dintre cele mai frumoase ale vremii.

Fiat 850 Spider a fost o îmbunătățire a modelului original 850. Motorul de 843 cmc, amplasat în spate, dezvolta 49 CP.

FIAT 850 Spider la Registrul Auto Român
FIAT 850 Spider la Registrul Auto Român

În România, aceste mașini sunt foarte rare. Faptul că una dintre ele a ajuns la RAR pentru inspecție a stârnit uimire și admirație în rândul inspectorilor, scrie playtech.ro.

Nu ne așteptam să vedem așa ceva aici. Este o adevărată operă de artă pe roți, și este o onoare să o avem în fața noastră”, a declarat unul dintre inspectori, potrivit playtech.ro.

Fiat 850 Spider ajuns la Registrul Auto Român

Citește și: Cum funcționează „Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă prin care șoferii rămân fără bani

„Modelele FIAT 850 au fost o poveste care a luat mai multe forme în anii în care au fost fabricate. În fotografii este versiunea Sport a lui Spider, una îmbunătățită, care a intrat în producție începând cu 1968. Caroseria a fost proiectată și construită la fabrica Bertone din Torino și avea linii netede, simple, iar plafonul pliabil era depozitat sub un panou metalic din partea din spate a mașinii.

În presa de specialitate a vremurilor, designul modelelor 850 a fost considerat unul dintre cele mai frumoase și echilibrate întâlnite pe mașini mici, dar au existat și critici pentru manevrabilitate și nivelul de zgomot produs. Oricare ar fi fost adevărul, astăzi aceste autovehicule au un farmec care a supraviețuit trecerii timpului.

În total au fost vândute aproape 2,3 milioane de modele 850 în întreaga lume, dintre care 140.000 erau Spider”, este mesajul transmis de Registrul Auto Român pe Facebook.

Vezi și: Pedeapsa primită de şoferii prinşi că circulă pe banda de urgenţă a Autostrăzii Soarelui. Elicopterul Poliției a filmat tot!