- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

OMV Petrom își extinde orizonturile. Noua țintă pe care austriecii vor să o cucerească, chiar lângă România!

10 Oct, 22:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
OMV Petrom își extinde activitatea, considerând această expansiune un „pas natural” după consolidarea prezenței în România. Compania va aplica experiența acumulată ca lider în furnizarea de gaze naturale pentru clienții non-casnici din România.
OMV Petrom își extinde orizonturile. Noua țintă pe care austriecii vor să o cucerească, chiar lângă România!

OMV Petrom, controlat de o companie-mamă din Austria, cu 20,7% din acțiuni deținute de statul român prin Ministerul Energiei, și-a stabilit o nouă țintă strategică. După doi ani în care s-a concentrat pe consolidarea prezenței pe piața din România, compania anunță o expansiune pe plan internațional.

În acest sens, OMV Petrom își propune să intre pe piața de furnizare de gaze naturale din Bulgaria, considerând această mutare un „pas natural” în dezvoltarea sa, potrivit bugetul.ro.

„În ultimii doi ani ne-am consolidat prezența pe piața din România și am început extinderea în regiune. Bulgaria este un pas natural, având în vedere proximitatea și faptul că suntem deja prezenți pe această piață cu rețeaua de stații OMV și cu operațiuni de explorare în Marea Neagră”,a declarat Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie.

Te-ar mai putea interesa și: OMV Petrom oferă un divident special acționarilor de pe bursă. Ce valoare are

foto: OMV Petrom

OMV Petrom își extinde orizonturile. Noua țintă pe care austriecii vor să o cucerească, chiar lângă România!

OMV Petrom își va aplica experiența acumulată ca lider în furnizarea de gaze naturale pentru clienții non-casnici din România pe piața bulgară. Compania beneficiază de un avantaj competitiv, având deja activități de comercializare a gazelor naturale în Bulgaria, ceea ce îi permite să cunoască bine această piață și să se integreze mai eficient.

„Ne dorim să devenim un partener de încredere pentru clienții din Bulgaria, aproape de așteptările acestora, cu oferte personalizate și flexibile”, a declarat Angel Yankov, reprezentant OMV Petrom Gaze și Energie în Bulgaria.

OMV este activă în Bulgaria printr-o rețea de stații de distribuție sub brandul OMV și deține licența de explorare pentru perimetrul Han Asparuh din Marea Neagră, unde funcționează ca operator.

La sfârșitul anului 2023, acționarii români dețineau peste 43% din OMV Petrom, dintre care 20,7% sunt deținute de statul român prin Ministerul Energiei, iar 22,5% de fondurile de pensii și aproape 500.000 de investitori individuali. OMV este, de asemenea, unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, având plăți de aproximativ 42 miliarde de euro în taxe, impozite și dividende între 2005 și 2023.

Te-ar mai putea interesa și: OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Beneficiile pe care le promite noua tehnologie