- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Prima mașină electrică românească invadează piața cu prețuri fabuloase, care vor pune concurența pe jar!

15 Oct, 17:31 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ford Tourneo Courier va deveni primul vehicul electric fabricat în România, cu producția programată să înceapă la fabrica Ford Otosan din Craiova, iar comenzile vor fi deschise înainte de finalul acestui an. E-Tourneo Courier, dotat cu o baterie de 43 kWh și o autonomie de 288 de kilometri, va oferi o opțiune ecologică atât pentru clienții comerciali, cât și pentru cei privați.
Prima mașină electrică românească invadează piața cu prețuri fabuloase, care vor pune concurența pe jar!

Ford Tourneo Courier se pregătește să devină primul autovehicul electric fabricat în România, cu producția ce va începe la fabrica Ford Otosan din Craiova. Comenzile pentru acest model vor fi deschise odată cu startul producției, planificat pentru aproximativ o lună înainte de finalul acestui an,, potrivit bugetul.ro.

Până la sfârșitul anului 2024, Ford Otosan Craiova va lansa versiunea electrică a modelului Tourneo Courier, care se va adresa atât clienților comerciali, cât și celor privați. E-Tourneo Courier, varianta electrică, este o continuare a modelului lansat anul trecut și vine echipat cu o baterie de 43 kWh, oferind o autonomie de 288 de kilometri, ideală pentru deplasări urbane și periurbane.

Te-ar mai putea interesa și: Skoda Enyaq este cea mai bine vândută mașină electrică pe piața de Germania. Succesorul este nimeni altul decât Tesla Model Y. Dacia Sandero are, și ea, vânzări foarte bune

foto: mașină eletrică

Prima mașină electrică românească invadează piața cu prețuri fabuloase, care vor pune concurența pe jar!

Motorul va avea o putere de 100 kW (136 CP) și o capacitate de tractare de 250 de kilograme, ceea ce îl face un vehicul versatil și util atât pentru utilizare personală, cât și profesională. Această inițiativă marchează un pas important în dezvoltarea industriei auto electrice în România, contribuind la tranziția către un transport mai ecologic.

„Ford E-Tourneo Courier este un vehicul electric pentru oamenii dinamici, cu un stil de viață modern și plin de activități. Indiferent dacă este vorba despre călătoriile alături de prieteni și familie, de transportul materialele pentru reparații în casă, de cel al plantelor pentru gradină sau de escapada la plajă alături de câinele tău, E‑Tourneo Courier este pregătit să ofere beneficiile unui vehicul electric pentru o gamă complet nouă de clienți”, a declarat Rico Hughes, brand manager Ford Europa.

În 2022, la Istanbul, a fost prezentat pentru prima dată modelul E-Tourneo Courier, dezvoltat de echipa Ford Otosan, care a avut și responsabilitatea creării versiunii electrice a Ford Puma. Ambele vehicule sunt fabricate pe aceeași platformă, ceea ce demonstrează angajamentul Ford față de inovație și eficiență în producție.

Noul E-Tourneo Courier va fi disponibil în cea mai accesibilă echipare la un preț de 25.900 de euro, acest tarif incluzând și beneficiile programului Rabla Plus. Este important de menționat că prețul este considerat orientativ și depinde de discounturile comerciale oferite atât de Ford, cât și de dealeri și de reducerile din cadrul programului PSIPAN, care sunt influențate de bugetul disponibil și eligibilitatea clientului final.

Pe de altă parte, versiunea destinată transportului de marfă, E-Transit Courier, va avea un cost mai ridicat, cu aproximativ 3.000 de euro peste prețul E-Tourneo Courier. Astfel, cei interesați de achiziția modelului E-Transit Courier vor trebui să plătească minimum 29.500 de euro, sumă care include și tichetele Rabla Plus.

Te-ar mai putea interesa și: Şoferii care riscă amenzi usturătoare. Legea interzice această practică în maşină!